Предсједник Скупштине Црне Горе

Мандић: Није лијепо да се Ескобар мијеша у унутрашње ствари неке државе

 • Извор: СРНА
 • 12.03.2024. 17:29

Предсједник Скупштине Црне Горе Андрија Мандић изјавио је да као један од домаћина жели да се специјални изасланик Сједињених Држава за западни Балкан Габријел Ескобар осјећа угодно и лијепо у Црној Гори, али не и да се мијеша у унутрашње ствари ове земље.

Мандић је истакао да је добродошао свако ко жели добро Црној Гори и да ова држава функционише као друге демократске земље, а то подразумијева и нека правила.

"Једно од правила је да није лијепо мијешати се у унутрашње ствари неке државе. Може да се чује и овај и онај став, вреднујемо све што саопштава Ескобар, али Црна Гора не жели да постане једна од савезних држава САД, него чланица ЕУ", рекао је Мандић данас у Скупштини Црне Горе током засједања.

Ескобар је на онлајн брифингу за новинаре рекао да ће током посјете Црној Гори, која је планирана за ову седмицу, истаћи подршку Влади која је чврсто поставила државу на путању чланице НАТО-а и кандидата за чланство у ЕУ.

Он је навео и да САД забрињава могућност да у црногорској Влади буду партије некадашњег Демократског фронта /ДФ/.

"Одлука о коалицијама и томе ко ће ући у Владу није одлука САД. Раније смо рекли, и јавно и приватно, да смо забринути и да те партије нису прави партнер за све ствари за које се надамо за Црну Гору", рекао је Ескобар. 

Пратите нас и путем Вибера

 • 14:00 Кето кухињица

  ''Кето кухињица

 • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р)

  ''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

 • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

 • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

  Страсна љубавна прича двоје појединаца.

 • 16:30 Вијести у 16:30

  Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

 • 16:50 Центар дана

  Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?