Предсједник Скупштине Црне Горе

Мандић: Није лијепо да се Ескобар мијеша у унутрашње ствари неке државе

  • Извор: СРНА
  • 12.03.2024. 17:29

Предсједник Скупштине Црне Горе Андрија Мандић изјавио је да као један од домаћина жели да се специјални изасланик Сједињених Држава за западни Балкан Габријел Ескобар осјећа угодно и лијепо у Црној Гори, али не и да се мијеша у унутрашње ствари ове земље.

Мандић је истакао да је добродошао свако ко жели добро Црној Гори и да ова држава функционише као друге демократске земље, а то подразумијева и нека правила.

"Једно од правила је да није лијепо мијешати се у унутрашње ствари неке државе. Може да се чује и овај и онај став, вреднујемо све што саопштава Ескобар, али Црна Гора не жели да постане једна од савезних држава САД, него чланица ЕУ", рекао је Мандић данас у Скупштини Црне Горе током засједања.

Ескобар је на онлајн брифингу за новинаре рекао да ће током посјете Црној Гори, која је планирана за ову седмицу, истаћи подршку Влади која је чврсто поставила државу на путању чланице НАТО-а и кандидата за чланство у ЕУ.

Он је навео и да САД забрињава могућност да у црногорској Влади буду партије некадашњег Демократског фронта /ДФ/.

"Одлука о коалицијама и томе ко ће ући у Владу није одлука САД. Раније смо рекли, и јавно и приватно, да смо забринути и да те партије нису прави партнер за све ствари за које се надамо за Црну Гору", рекао је Ескобар. 

Пратите нас и путем Вибера

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:00 Кето кухињица

    Ужине или комплетни оборци прилагођени кето исхрани са ниским удјелом угљених хидрата.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.