Predsjednik Skupštine Crne Gore

Mandić: Nije lijepo da se Еskobar miješa u unutrašnje stvari neke države

  • Izvor: SRNA
  • 12.03.2024. 17:29

Predsjednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić izjavio je da kao jedan od domaćina želi da se specijalni izaslanik Sjedinjenih Država za zapadni Balkan Gabrijel Еskobar osjeća ugodno i lijepo u Crnoj Gori, ali ne i da se miješa u unutrašnje stvari ove zemlje.

Mandić je istakao da je dobrodošao svako ko želi dobro Crnoj Gori i da ova država funkcioniše kao druge demokratske zemlje, a to podrazumijeva i neka pravila.

"Jedno od pravila je da nije lijepo miješati se u unutrašnje stvari neke države. Može da se čuje i ovaj i onaj stav, vrednujemo sve što saopštava Еskobar, ali Crna Gora ne želi da postane jedna od saveznih država SAD, nego članica ЕU", rekao je Mandić danas u Skupštini Crne Gore tokom zasjedanja.

Еskobar je na onlajn brifingu za novinare rekao da će tokom posjete Crnoj Gori, koja je planirana za ovu sedmicu, istaći podršku Vladi koja je čvrsto postavila državu na putanju članice NATO-a i kandidata za članstvo u ЕU.

On je naveo i da SAD zabrinjava mogućnost da u crnogorskoj Vladi budu partije nekadašnjeg Demokratskog fronta /DF/.

"Odluka o koalicijama i tome ko će ući u Vladu nije odluka SAD. Ranije smo rekli, i javno i privatno, da smo zabrinuti i da te partije nisu pravi partner za sve stvari za koje se nadamo za Crnu Goru", rekao je Еskobar. 

Pratite nas i putem Vibera

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    ''''''''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 16:50 Centar dana

    ''Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Еmisija: Po svijetu sa Robertom Dacešinom

    '''Еmisija: Po svijetu sa Robertom Dacešinom

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.