ATV

Crna Gora

Mandić: Nikada ne smijemo zaboraviti žrtve NATO bombardovanja

 • Izvor: SRNA
 • 30.04.2023. 18:48

Jedan od lidera Demokratskog fronta (DF) Andrija Mandić, koji je danas odao počast žrtvama NATO bombardovanja u Murinu prije 24 godine, istakao je da se nikada ne smije zaboraviti ta tragedija u kojoj su stradala i djeca.

Mandić je naveo da porodice žrtava i 24 godine od zločina u Murinu traže pravdu, a država Crna Gora još im se nije odužila za veliki bol i neizmjernu patnju.

"Ova zemlja bi jedino iskazivanjem takvog poštovanja uvažila sjećanje na ovu neprebolnu tragediju. Nikada ne smijemo zaboraviti šta se desilo u ovom malom mjestu i kako su, bez ikakvog razloga i povoda, djeca i nemoćni izgubili živote", poručio je Mandić.

Delegacija DF-a, koju je predvodio Mandić, položila je vijence na spomenik murinskim žrtvama, saopšteno je iz DF-a.

U NATO bombardovanju Murina 30. aprila 1999. godine ubijeni su četrnaestogodišnji Miroslav Knežević, trinaestogodišnja Olivera Maksimović i jedanaestogodišnja Julija Brudar, te Manojlo Komatina, Milka Kočanović i Vukić Vuletić.

Agresorska avijacija tada je sa desetak projektila bombardovala most na Limu koji se nalazi u centru naselja. Tada su stradali civili koji nisu bili učesnici ratnih dejstava.

U napadu su teško povrijeđeni Željko Bjelanović, Svetlana Zečević i Tina Milović, a lakše Mirko Šoškić, Danilo Jokić, Vasko Čejović, Slobodan Mirosavljević i Slavko Mirković.

 • 16:30 Vijesti u 16:30

  Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

 • 16:50 Centar dana

  Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

 • 18:20 Po svijetu sa Robertom Dacešinom

  Putopisna avantura sa našim Robertom Dacešinom._x000D_

 • 18:55 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.

 • 19:00 ATV Vijesti

  Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

 • 19:40 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.