Предсједник парламента

Мандић о резолуцији о Сребреници: Наш став је јасан

  • Извор: Агенције
  • 09.05.2024. 16:30

Влада ће сутра донијети одлуку о гласању о резолуцији о геноциду у Сребреници, очекујемо да ће министри из Социјалистичке народне партије бити против, саопштио је предсједник парламента Црне Горе Андрија Мандић те додао да је њихов став о овом питању већ познат.

"Да смо ми у Влади наши министри би били против. То Црна Гора разумије. Да ми срушимо све ово да бисте ви дошли на власт, ви мислите да смо ми политички аматери", навео је Мандић одговарајући посланику Демократске партије социјалиста Данијелу Живковићу.

Мандић је навео да нису ничија марионета, а напоменуо је да премијер зна њихов став.

"Наша коалиција да је на мјесту премијера Спајића не би гласала за резолуцију. У Влади једино право гласа имају једино министри, немају секретари и директори директората. Влада ће донијети одлуку онако како она процијени, а зна се шта ми о томе мислимо и да не подржавамо одлуку наметања хипотеке колективне одговорности српском народу. То смо више пута саопштили није никаква тајна. Знамо да у Влади има представника албанског народа и бошњачке партије у парламенту. Сви смо различити, али налазимо заједнички вектор, а то је да не треба дозволити ДПС-у да се врати на власт. Ми ћемо ове ствари подредити много важнијим стварима, да имамо Владу која ће озбиљно да води унутрађњу и спољну политику", казао је Мандић.

Поновио је да цијела Црна Гора зна да не подржавају Резолуцију о геноциду у Сребреници.

"Позивамо владу да то не учине и то не подрже. Нећемо отказати подршку Влади и ући у авантуру да ви будете нова власт. Наш став је јасан", истакао је Мандић, преноси Адриа.

Пратите нас и путем Вибера

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (Р) (12+)

    ''''''''''''Прича прати двије породице, Божић и Исидоровић, чији животи и судбине се преплићу, а цијелу причу надопуње палета инересантних ликова; сви пролазе кроз ситуације у којима се суочавају са љубављу, оном узвраћеном и неузвраћеном, са издајом, лажима, интригама и тајнама.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Документарни програм (Р)

    'Документарни програм (Р)