Zagreb

Medicinska sestra za mito ljudima upisivala da su vakcinisani, određen joj pritvor

  • Извор: Индекс
  • 01.12.2021. 11:40

Medicinskoj sestri (31) koja je u Zagrebu uhvaćena kako je na listu vakcinisanih stavljala ljude koji su je potplatili, a kako bi ono na temelju toga mogli izvaditi covid-potvrde, određen je istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela.

Istražni zatvor je određen i jednom od osumnjičenih, 22-godišnjaku koji je posredovao u davanju mita.

Prijedlog Državnog tužilaštva da se medicinskoj sestri i 22-godišnjaku odredi istražni zatvor zbog opasnosti od uticaja na svjedok je odbijen pa je Opštinsko državno tužilaštvo u Zagrebu podnijelo žalbu na ovu odluku.

Podsjetimo, uhapšena sestra je tokom oktobra iskoristila svoja ovlašćenja te u sistem unijela netačne podatke da su 28-godišnjakinja i 65-godišnjak vakcinisani jednom dozom vakcine, i to početkom avgusta 2021. godine, iako je znala i bila svjesna činjenice da nisu vakcinisani, javlja PU zagrebačka.

Žena platila da dobije kovid-potvrdu pa prelazila granicu

Naime, 28-godišnjakinja je tokom oktobra poslala novac 31-godišnjoj radnici medicinske ustanove kako bi dobila važeću kovid-potvrdu.

Novac je poslala preko 30-godišnjaka koji ju je i povezao s osobom koja može izraditi važeću potvrdu.

Uz pomoć osumnjičenih 32-godišnjaka i dvojice 23-godišnjaka podaci i novac su predati 22-godišnjaku koji ih je potom predao osumnjičenoj 31-godišnjoj radnici medicinske ustanove u Zagrebu zbog unosa podataka u za to predviđeni informacijski sistem.

(Index)