Odustali u posljednjem trenutku

Mediji: USKOK umalo uhapsio potpredsjednika Vlade Hrvatske Borisa Miloševića

  • Извор: Агенције
  • 21.02.2022. 11:08

Zagrebački Večernji list tvrdi da je USKOK u posljednjem trenutku odustao od hapšenja potpredsjednika vlade iz reda srpske manjine Borisa Miloševića.

Kako navodi taj list, hapšenje više ministara izazvalo bi pad vlade premijera Andreja Plenkovića.

Nakon što je u subotu uhapšen ministar Darko Horvat i još pet osumnjičenih, mnogi su se zapitali kako to da su istražitelji pokucali samo na vrata sada već bivšeg ministra građevinarstva, dok su ostale aktere odlučili ne samo da ne hapse već će ih naknadno ispitivati.

List piše da je percepcija mnogih da su se istražioci ranije u sličnim slučajevima prema svim osumnjičenicima vodili onom "uhapsi, ispitaj pa zatraži određivanje istražnog zatvora", zbog čega se, kako navode, javnost s pravom mogla zapitati zbog čega i sada u policijskim automobilima i maricama u središte USKOK-a nije dovedeno svih šest, već samo jedan osumnjičeni.

Pozivajući se na informacije kojima raspolaže, Večernji piše da se na takav potez istražioci nisu odlučili zbog toga što im je bilo jasno da bi se to mogao smatrati ogromnim pritiskom na vladu s njihove strane.

Prema Večernjem, konkretno, uz sada već bivšeg ministra Darka Horvata, razmatralo se hapšenje potpredsjednika vlade Borisa Miloševića i ministra rada Josipa Aladrovića koji nije ni obuhvaćen ovom istragom jer se on navodno dovodi u vezu s nezakonitim zapošljavanjima.

Inače, kako je ranije saopštio lider Samostalne demokratske srpske stranke Milorad Pupovac, Milošević je stavio svoj mandat na raspolaganje premijeru Plenkoviću. 


  • 20:30 Филм: Влаком према југу (12+)

    '' Филм: Влаком према југу (12+)

  • 22:00 Серија: Насљедници (12+)

    'Серија: Насљедници (12+)

  • 23:00 Серија: Ред Рок (16+) (Р)

    Серија: Ред Рок (16+) (Р)