Parlament Mediterana u Beogradu

Mehmedović: BiH do kraja godine očekuje punopravno članstvo u STO

  • 12.07.2018. 17:45

Predsjedavajući delegacije parlamenta BiH u Parlamentarnoj skupštini Mediterana Šemsudin Mehmedović rekao je danas da BiH očekuje da će do kraja godine postati punopravna članica Svjetske trgovinske organizacije (STO), što će otvoriti mogućnost za nove investicije i nova radna mjesta.

Mehmedović se u Beogradu, na marginama Parlamentarne konferencije na visokom nivou o STO, sastao sa predsjednikom Odbora Skupštine Srbije za privredu, regionalni razvoj, trgovinu, turizam i energetiku Snežanom Petrović i članicom tog odbora Snežanom Paunović. 

Tokom susreta, Mehmedović je istakao da članstvo zemalja zapadnog Balkana u STO predstavlja ogromnu priliku za sve zemlje koje mogu usklađivati interese i dogovarati zajedničke nastupe na ogromnom tržištu zemalja članica STO. 

Dvodnevna konferencija u Beogradu, koju su zajednički organizovali Parlamentarna skupština Mediterana i STO, ima za cilj da članovima mediteranskog parlamenta pruži ključne informacije, te omogući razmjenu iskustava i najboljih praksi u vezi sa olakšavanjem trgovine i obezbjeđivanjem investicija na zapadnom Balkanu, kao i u širem evro-mediteranskom regionu, navodi se u saopštenju.

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    Серија: Љубавни залогаји (12+)

  • 20:30 Филм: Влаком према југу (12+)

    '' Филм: Влаком према југу (12+)

  • 22:00 Серија: Насљедници (12+)

    'Серија: Насљедници (12+)

  • 23:00 Серија: Ред Рок (16+) (Р)

    Серија: Ред Рок (16+) (Р)