Загреб

Милановић: Не дам Хрватску Пленковићевој криминалној организацији

  • Извор: СРНА
  • 24.03.2024. 17:46

Хрватски предсједник Зоран Милановић поручио је да неће дати оставку и Хрватску препустити предсједнику владајућег ХДЗ-а Андреју Пленковићу и "његовој криминалној организацији".

Милановић је рекао да је његова одговорност и дужност према грађанима који су га изабрали, као и према свима који не желе трпјети Пленковићеву "диктатуру", спријечити ХДЗ да потпуно овлада Хрватском.

"Протекле четири године, као предсједник Републике, успио сам сачувати барем неке институције од Пленковића и његових јатака. До сада смо институције бранили, а сад је вријеме да их ослободимо", навео је Милановић на Фејсбуку.

Милановића је данас на подношење оставке и кандидовање на парламентарним изборима позвао Пленковић, који је и премијер Хрватске, наводећи да је након тога одмах спреман на сучељавање.


У бх. граду са свега 30.000 становника за два мјесеца потрошен 281 милион КМ

У бх. граду са свега 30.000 становника за два мјесеца потрошен 281 милион КМ

Пленковић је оцијенио да је Милановић "отјерао бираче опозицији" и још једном га оптужио да крши Устав, преноси Хина.

Милановић је одредио 17. април као датум за парламентарне изборе у Хрватској, након распуштања хрватског парламента 14. марта.

Парламентарни избори првобитно су били планирани за јесен, али је Влада одлучила да их одржи прије избора за Европски парламент у јуну.

Милановић је рекао да ће се кандидовати као независни кандидат на листи Социјалдемократске партије /СДП/ Хрватске, а да претходно неће да поднесе оставку на мјесто предсједника државе.

Уставни суд Хрватске пресудио је Милановић као нестраначка особа не смије да буде кандидат за посланика, нити кандидат за предсједника Владе било које политичке опције, као ни да на било који начин учествује у изборној кампањи ако не поднесе оставку на функцију предсједника државе.

Пратите нас и путем Вибера

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.

  • 16:10 По свијету са Робертом (Р)

    По свијету са Робертом (Р)

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Серија: Вода у праху (12+) (Р)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)