Predsjednik Hrvatske

Milanović o NATO samitu: Odemo na večeru, mene niko ništa ne pita!

  • Извор: Агенције
  • 24.06.2023. 10:00

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović potvrdio je da će učestvovati na julskom samitu NATO-a u Vilnjusu da bi pokazao solidarnost, iako se njegova zemlja i ne pita o odlukama koje će tamo biti donesene dok očekuje tek odluku o produženju mandata generalnog sekretara Alijanse Jensa Stoltenberga.

"Idemo tamo da budemo solidarni, vjerovatno će produžiti Stoltenbergov mandat još godinu dana jer postoji sto razloga da ostane što se Amerikanaca i Engleza tiče. Što se nekih drugih tiče, mnogo je razloga da ode, a meni je svejedno", izjavio je Milanović na obilježavanju Dana antifašizma u mjestu Donje Bare, u BiH.

Šolc: Situacija u Ukrajini neće dovesti do sukoba Rusije i NATO-a

Šolc: Situacija u Ukrajini neće dovesti do sukoba Rusije i NATO-a

Na samitu NATO-a, koji treba da se održi 11. i 12. jula u glavnom gradu Litvanije, pored Milanovića učestvovaće i hrvatski ministri spoljnih i evropskih poslova, te odbrane Gordan Grlić Radman i Mario Banožić.

Na pitanje šta se promijenilo od prošle godine kada oni nisu htjeli da učestvuju, Milanović je odgovorio da ne zna i da Hrvatsku tamo neće pitati za donošenje važnih odluka.

Lavrov: NATO želi vojno rješavanje krize

Lavrov: NATO želi vojno rješavanje krize

"Znam iz protokola prošle godine da nisu htjeli da idu. Idu tamo na nekakvu večeru. Ali niti se oni išta pitaju, niti mene neko išta pita, niti se Plenković išta pita", rekao je Milanović, a prenijeli hrvatski mediji.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Бизнис клуб

    '‘Бизнис клуб’ новим концептом приближиће вам економију и пружити вам релевантне актуелности из области економије и привреде, испратити економска кретања и трендове на глобалном нивоу и истражити њихов утицај на раст и развој економије у Српској.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.