Предсједник поручио премијеру

Милановић поручио: Ништа ме не сврби, али нешто ме пече

  • Извор: Агенције
  • 03.02.2024. 21:41

Предсједник Републике Хрватске Зоран Милановић оптужио је у суботу Ивана Турудића, кандидат за челника Државног тужилаштва РХ (ДОРХ), да се док је био предсједник Жупанијског суда у Загребу састајао са Здравком Мамићем, најприје док је Мамић био осумњичени али и касније када је био под истрагом.

"То су били састанци под врло чудним околностима. Није то крститка, крсна слава, бар мицва, теферич, него то има обиљежја конспиративности од које би и Коминтерна имала што научити. Али тада Мамић још није под истрагом. Цијелу ту (2015.) годину Турудић је предсједник Жупанијског суда. Крајем осмог мјесеца, господа опет имају тајни сусрет под плаштом ноћи, возе се сатима, скривају на тајним мјестима. Тада Мамић више није био осумњиченик, него под истрагом, дао је кауцију да неће утицати на поступак", рекао је Милановић на конференцији за новинаре.

На питање постоји ли у документима Сигурносно–обавјештајне агенције (СОА) експлицитно о чему су разговарали, Милановић је казао како не постоји "јер то није забиљежено али сваком је јасно да таква врста контакта није допустива".

Радници ''Поште Србије'' пуштени на слободу, новац им одузет

Радници ''Поште Србије'' пуштени на слободу, новац им одузет

О чему су могли разговарати у тренутку када је један под истрагом, а други предсједник суда, иронизирао је Милановић, додавши како онај ко жели задржати и трунку кредибилитета мора о томе размишљати.

Премијеру Андреју Пленковићу, који је јуче у контексту Турудића утврдио како Милановића "нешто сврби", Милановић је одговорио како га "ништа не сврби".

"Али, нешто ме пече и боли јако, не могу гледати како се једног опскурног лика производи у главног државном тужиоца. Томе морам стати на пут, колико год могу ониме што ми стоји на располагању и то радим", поручио је предсједник Републике Хрватске.

Милановић је још јуче у Дубровнику рекао како Турудић не смије бити главни државни тужилац јер постоје озбиљне безбједносне препреке, подсјећа Хина.

Н1 је данас објавио како се Иван Турудић чак три пута састао са Здравком Мамићем док је Мамић био под СОА-иним тајним мјерама праћења.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    ''Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.