Prepucavanja

Milanović rekao da će Hrvatska sutra optužiti Vučića "ako bude loše volje", dobio odgovor iz Srbije

  • Извор: Новости.рс
  • 24.08.2022. 22:18

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović izjavio je da ta država može da podigne optužnicu protiv predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

"Hrvatska će sutra optužiti njihovog aktualnog predsjednika, ako bude loše volje, zato što je divljao na teritoriji Hrvatske '95. godine, a ne na Petrovačkoj cesti, kao u pjesmi Branka Ćopića, na kojoj su se navodno dogodila ta djela u kojima su navodno poginula neka djeca", kazao je hrvatski predsjednik.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin kaže da napadi hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića na predsjednika Vučića ne dolaze zato što je Aleksandar Vučić zločinac, već zato što neće da ćuti o hrvatskim zločinima.

"Ako u Srbiji ima zakona, onda će protiv Milanovića biti podignuta optužnica za širenje vjerske i nacionalne mržnje. Čovjek koji se hvali ustaškim porijeklom i pozdravlja progon Srba iz Hrvatske može da bude predsjednik Hrvatske, ali ne bi smio da bude na slobodi. Napadi na predsjednika Srbije Aleksandra Vučića od strane predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića ne dolaze zato što Aleksandar Vučić ima zločin na savjesti, već zato što Hrvatska ima nepokajane zločine koje je Aleksandar Vučić otkrio i odbio da prećuti", rekao je Vulin komentarišući izjavu Milanovića da će Hrvatska podići optužnicu protiv predsjednika Srbije zato što je Srbija podigla optužnicu protiv hrvatskih pilota koji su granatirali kolonu Srba na Petrovačkoj cesti, a među ubijenim srpskim civilima bila su i djeca.

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.