Град-хотел

Мјештани ослобађају "закључани град": Шта ће бити са Светим Стефаном

  • Извор: Агенције
  • 26.03.2024. 10:11

Са протеста испред града - хотела Свети Стефан, мјештани су затражили од надлежних отварање овог туристичког бисера до 1. маја или ће у супротном радикализовати протесте.

Мјештани су надлежнима дали рок да, ако град - хотел не буде отворен за туристе најкасније до 15. јуна, Влада раскине уговор са закупцем, компанијом Адријатик пропертиз.

Како преноси локални портал Приморски, мјештани су поручили да неће дозволити да Свети Стефан и даље буде једини закључани град на свијету. Протест мјештана је симболично почео јуче, 24. марта у пет до 12 сати.

"Нисмо се окупили овдје данас ни да би дочекали, ни отпратили госте са Светог Стефана, јер овдје гостију нема већ дуже вријеме, а не назире се ни моменат када ће их уопште бити. Окупили смо се да констатујемо нешто што цијела Црна Гора не види, или боље речено, не жели да види. А то је да је Свети Стефан запуштен, затворен, унижен и да му се сваки дан урушава углед који је градио деценијама“, казао је на протесту Никола Рађеновић, члан Савета МЗ Свети Стефан.

Ево зашто се мост у Америци срушио као да је од папира

Ево зашто се мост у Америци срушио као да је од папира

Рађеновић истиче да су се, симболично у 5 до 12, окупили испред капије Светог Стефана, како би Влади и надлежнима у Црној Гори и закупци поручили да Свети Стефан отворе, да почне да ради у пуном капацитету, у складу са законом и потписаним уговором.

"То значи да све стазе на закупљеној територији буду доступне и слободне за све, како је предвиђено уговором. То подразумијева стазу изнад Краљичине плаже, риву, улазак у Свет Стефан у режиму како је предвиђено самим уговором. Указујемо да овај простор не смије бити полигон за израду станова и продају некретнина и да се овдје може обављати само туризам. Дајемо рок до 1. маја да дође до отварања Хотела Свети Стефан. Ако Хотел не отворе до 1. маја, јасно нам је да немају вољу и жељу да га икад отворе”, навео је Рађеновић.

Ако, поручио је, до раскида уговора не дође до 15. јуна, "јасно је да је држава окренула леђа и да је Свети Стефан не интересује“, навео је Рађеновић.

Пратите нас и путем Вибера