ATV

Institut za biologiju mora

Morska voda na crnogorskim kupalištima dobrog kvaliteta i bezbjedna za kupanje

  • Izvor: SRNA
  • 15.09.2023. 00:01

Morska voda na crnogorskim kupalištima dobrog je kvaliteta, sanitarno ispravna te bezbjedna za kupanje i rekreaciju, pokazali su rezultati analize kvaliteta morske vode za 109 lokacija, koju je Institut za biologiju mora sproveo ovog mjeseca.

“Резултати су показали да је на 83,5 одсто локација морска вода била одличног квалитета, на 10,1 одсто локација доброг, док је на 6,4 одсто локација вода била задовољавајућег квалитета", саопштено је из Јавног предузећа за управљање морским добром.

У општини Улцињ, од укупно 18 локација на којима се реализује Програм праћења санитарног квалитета, морска вода је била одличног квалитета на њих 17, док је на једној локацији она била задовољавајућег квалитета.

Анализе су показале да је морска вода била одличног квалитета на 13 локација у општини Бар, док је на два била задовољавајућег квалитета.

NASA objkavila izvještaj o NLO

NASA objkavila izvještaj o NLO

Када је ријеч о општини Будва, Програм се реализује на 32 локације, од којих је на њих 30 вода била одличног квалитета, а на два доброг квалитета.

У Бококоторском заливу, у општини Тиват, од укупно девет локација вода је била одличног квалитета на њих осам, док је на једној локацији она била задовољавајућег квалитета. Анализе су показале да је у Котору на девет локација вода била одличног, а на пет доброг квалитета.

У Херцег Новом узоркована је вода на укупно 21 локацији, од чега је на њих 14 она била одличног, на четири доброг, а на три задовољавајућег квалитета.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: