ATV

Hrvatska

Načelnik opštine Popovac optužen za napastovanje

  • Izvor: Indeks
  • 02.06.2023. 21:52

Načelnik opštine Popovac Zoran Kontak je za Novu TV potvrdio kako je napustio HDZ nakon što se u medijima pojavila priča da ga je 34-godišnjakinja optužila za seksualno uznemiravanje.

"Samoinicijativno sam podnio zahtjev za isključenje iz stranke. Zbog moralnih razloga ne želim biti na teret stranci u ovoj situaciji dok ne dokažem svoju nevinost", poručio je.

Odbacio je nagađanja da je odluku o napuštanju stranke donio na temelju uputa iz centrale. "Nije bilo nikakvih naloga, ovo je moja samoinicijativna odluka", naglasio je. Inače, predsjednik osječko-baranjskog HDZ-a i župan Ivan Anušić je prvi rekao da je Kontak napustio stranku. 

Ostaje na poziciji načelnika

"Nema se što tu puno reći. Situacija koja se dogodila... Ja sam s njim razgovarao telefonom i dogovorili smo se vrlo brzo, on je rekao da će svoje braniti i odbraniti na sudu", poručio je Ivan Anušić, predsjednik Županijskog odbora Slavonije i Baranje. Ipak, Kontak je istakao kako ne planira napustiti poziciju načelnika opštine. "Obavljaću dužnost opštinskog načelnika kao i ranije", kazao je. 

Muškarci se plaše nje: Šalju joj poruke, a kad je vide, bježe

Muškarci se plaše nje: Šalju joj poruke, a kad je vide, bježe

Pokušao je objasniti zbog čega je napustio stranku, ali ipak ostaje načelnik. "Ima razlike. Ja ću i dalje obavljati dužnost načelnika i obavljati svoj posao", zaključio je. Podsjetimo, radnica na javnim radovima Opštine Popovac je juče za Novu TV ispričala kako ju je Kontak napastovao. 

"Počeo se skidati"

"Počela sam raditi svoj posao. Nakon nekih sat vremena ugledala sam načelnika. Rekao je: 'Dođi, trebaš nešto da pomogneš.' Otključao je vrata. Ušli smo unutra. On je zaključao vrata. Ja sam već tada bila u šoku. Pitala sam ga zašto je zaključao vrata. On se počeo skidati. Skinuo je hlače", rekla je. 

Stručnjaci iz Norveške obilaze mjesta na kojima su počinjeni masakri

Stručnjaci iz Norveške obilaze mjesta na kojima su počinjeni masakri

"On me je uhvatio za ruku desnu i povukao. Ja sam se uspjela nekako otrgnuti. Otključala sam vrata jer on nije imao vremena jer je držao hlače drugom rukom. Ja sam pobjegla van iza pošte", opisala je. Tvrdi kako je odmah sa svojim suprugom otišla u policiju prijaviti slučaj.