Omiš

Neko prebio stado ovaca, jednoj odsjekao glavu

  • Извор: Индекс
  • 25.10.2022. 09:06

Pastirica stada od 40 ovaca koje se nalazi pored Omiša, Antonela Breznik, za Dalmaciju Danas je ispričala da je neko pretukao stado, a jednoj ovci odrubio glavu.

"Zajedno sa svojim prijateljem Jozom Miljakom brinem o stadu ovaca. Ovce su stacionirane u Radmanovim Mlinicama, ali odu u šetnju okolo. Prošle srijede odšetale su do mjesta Zvečanje poviše Gata gdje ih je neko dobro prebio, a jednoj ovci je odrubio glavu. Imala sam što vidjeti, sve krvavo! Ovce krvave, prestrašene. Prestrašna scena! Išla sam tragovima krvi i našla sam ispod lišća mali poklopac ispod kojeg je bio bunar i unutra bačena ovca odrubljene glave", ispričala je.

Kaže da su odmah zvali policiju, a policija je potvrdila da je dobila prijavu.

Treći napad u kratkom vremenu

"Dana 19.listopada 2022.godine oko 11:27 sati Policijska stanica Omiš zaprimila je dojavu da je u blizini mjesta Zvečanje na predjelu Martića kukovi pored lovačke čeke na pojilištu za divlje životinje pronađena uginula ovca. Izlaskom na mjesto događaja policijski službenici su u bunaru na dubini oko cca 4 metra uočili lešinu ovce bez glave. O događaju je upoznat poljoprivredni inspektor i Veterinarska stanica u Omišu. U subotu smo dobili obavijest kako je životinja uklonjena iz bunara. Nadležna policijska postaje nema saznanja o bilo kakvom premlaćivanju stada ovaca - kazali su nam te dodali i kako su u kontaktu s Veterinarskom inspekcijom vezano uz mogućnost utvrđivanja vlasnika ovce te poduzimaju mjere i radnje iz nadležnosti policije", rekli su iz policije.


Dalmacija Danas piše kako ovo nije prvi napad na ovo stado, već treći. Prva dva puta su životinje prebijene. U trećem napadu neke ovce su toliko teško pretučene da im nije bilo spasa.

"Ovo nije humano. Otkinuti glavu životinji i odnijeti tu glavu, isprebijati ih toliko da im nije bilo spasa? Osoba koja je to napravila poznaje ovo mjesto, teren i šumu. Ne znam što bih rekla. Kakav to monstrum mora biti da stalno vreba ovo stado?", pita se Antonela.

(Dalmacija Danas)

  • 10:55 Серија

    ''''Серија

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Бизнис клуб (Р)

    ''‘Бизнис клуб’ новим концептом приближиће вам економију и пружити вам релевантне актуелности из области економије и привреде, испратити економска кретања и трендове на глобалном нивоу и истражити њихов утицај на раст и развој економије у Српској.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина