Tužne slike iz sela kod Ivanjice

Grom usmrtio stado ovaca, letjele su tri metra u vazduh

  • Извор: Телеграф
  • 21.07.2021. 16:58

Tokom olujnog nevremena koje je prije dva dana zadesilo ivanjički kraj, grom koji je gađao u neposrednu blizinu kuća u selu Međurečje usmrtio je stado ovaca domaćina Slobodana Radivojevića.

- To se desilo u ponedjeljak kad je nad Ivanjicom bio prolom oblaka, a na svakih par minuta odjekivali su gromovi. Ovce su paslije na obližnjoj livadi, kad me je pozvala komšinica i rekla da ih je udario grom. Letjele su u vazduh više od tri metra. Sve koje su bile tu, sada su mrtve - kaže za RINU Slobodan.

Od udara groma nastradalo je sedam jagnjadi i četiri ovce, pa je i finansijska šteta u porodici Radivojević poprilično velika.

- Jedva sam ih natovario na traktor i odnio da bih ih zakopao u zemlju. Jagnjad su bila oko 35 kilograma, a ovce teže, žao mi je životinja, ali najvažnije je da ipak nije bilo ljudskih žrtava. Da se neko našao u tom trenutku na livadi nastradao bi sigurno - izjavio je Slobodan.

Mještani ivanjičkih sela imaju velike probleme usljed elementarnih nepogoda. Odsječeno je nekoliko lokalnih puteva, uništeni malinjaci, ali i pričinjeni kvarovi da vodovodnoj mreži.

(Telegraf)

Тагови:
  • 12:15 Бизнис клуб (Р)

    ''‘Бизнис клуб’ новим концептом приближиће вам економију и пружити вам релевантне актуелности из области економије и привреде, испратити економска кретања и трендове на глобалном нивоу и истражити њихов утицај на раст и развој економије у Српској.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

    'Имате ријеч са Милијаном Кос', емисија главне и одговорне уреднице информативног програма, даће прилику ријечима да стигну до вас.

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    'Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда. Прича прати стјуарте, стјуардесе, механичаре и пилота имагинарне авиокомпаније.