MUP

Nepovoljna situacija u šest opština u Crnoj Gori: Vojska u pripravnosti

  • Извор: СРНА
  • 19.01.2023. 21:29

Nepovoljna situacija je u Bijelom Polju, Mojkovcu, Gusinju, Plavu, Beranama i Rožajama, gdje su usljed jakih padavina ugroženi objekti, mostovi i putevi, izjavio je vršilac dužnosti ministra odbrane Crne Gore Filip Adžić i dodao da je u pripravnosti i Vojska.

Adžić je naveo da je Vojska Crne Gore primila zahtjev Službe zaštite i spasavanja iz Pljevalja za potencijalno angažovanje pripadnika s ciljem izgradnje nasipa i sprečavanja izlivanja Ćehotine i jezera Otilovići, te dodao da su stavljeni u pripravnost pripadnici stacionirani u kasarni u Pljevljima.

On je rekao da se, prema posljednjim informacijama, očekuje smanjenje padavina i opadanje vodostaja.

Adžić, koji je i ministar unutrašnjih poslova, istakao je da su pripadnici Direktorata za zaštitu i spasavanje na terenu i u stalnoj komunikaciji sa lokalnim, komunalnim i službama zaštite, kao i Vojskom.

Vojska je s ciljem izvršenja zadataka koji se odnose na pomoć civilnom stanovništvu u uslovima zimskih nepogoda opredijelila određena sredstva i snage koje mogu biti angažovane.

"U sastavu snaga za pomoć civilnom stanovništvu određeno je 150 pripadnika, sa ličnim sredstvima i opremom", rekao je Adžić.

Vojska može angažovati medicinski tim, inženjerijske mašine i transportne helikoptere "Bel 412EPI" i "Bel 505", a Adžić kaže da se u slučaju dodatnog pogoršanja situacije može povećati broj pripadnika koji će se staviti na raspolaganje građanima, navodi se u zajedničkom saopštenju Ministarstva odbrane i MUP-a Crne Gore. 

Тагови:
  • 07:00 Свет пољопривреде (Р)

    Пољопривредна емисија дугогодишње традиције доноси провјерене информације знања и искуства која интересују сваког пољопривредника.

  • 08:00 Емисија: Аграр

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Аутошоп магазин

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.

  • 10:30 Ловачки савети (Р)

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.