Нестабилно у Хрватској

Невријеме погодило Загреб, дијелови Истре под водом

  • Извор: Агенције
  • 27.10.2023. 14:04

Јако грмљавинско невријеме погодило је данас дијелове Хрватске, киша пљушти у Загребу, а дијелови Истре су под водом.

Поплављена је ријечка тржница.

ИстраМет јавља да се на више мјеста у западној Истри море прелива.

Море се излило и у Ровињу, гдје је Комунални сервис објавио упозорење са упутством грађанима да припазе на возила, а како би штету свели на минимум, затворено је и паркиралиште.

Главна ријечка пијаца поплављена је поново усљед плиме, југа и кише, па су за грађане постављени понтонски прелази, а на неколико локација уз зграде у центру града превентивно се постављају бране, преноси Индекс.

Командир Јавне ватрогасне јединице Града Ријеке Хинко Манце рекао је да централна градска тржница уобичајено буде поплављена сваки пут када дува југо, али и усљед високог нивоа мора, пише ријечки Нови лист.

Из ДХМЗ-а је објављено да је од јутра локално пало и више од 100 mm кише, а и у остатку дана очекују се интензивни пљускови.


Пратите нас и путем Вибера

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм