Јака киша

Невријеме у Хрватској: Поплављене улице Сплита

  • Извор: Агенције
  • 23.09.2023. 14:16

Дуго очекивана промјена времена стигла је до Далмације.

Усљед велике количине кише која је пала у кратком периоду дошло је до поплаве на путевима у Сплиту.

Циклон с фронталним поремећајем јутрос се премјешта преко средње Далмације према југу, па је тако у већем дијелу Далмације промјенљиво до претежно облачно, а на неким подручјима било је и јачих пљускова с грмљавином и обилнијих падавина.

Након најављеног невремена у Сплиту, почели су проблеми на сплитским улицама.

Због велике количине кише која је пала у кратком временском периоду дошло је до поплаве на путевима великом броју улица у Сплиту.

Далматински портал пише да је "базен" већ направљен у главним улицама.

У Сплиту се саобраћај одвија отежано због кише

Према мрежи аутоматских метеоролошких станица Пљусак.ком, највише падавина пало је на ширем подручју Шибеника - Радељ 107 литара, Муртер 75 литара, Крковић 73 литра, Шубићевац 53 литра, Дрниш 34 литра. Задар и околина добили су 5-15 литара, а Бенковац 74 литра кише. На ширем подручју Сплита киша још увек пада, па сами град мјери 10-15 литара, Трогир 15, Дугопоље 20, Каштела 25-30, Сињ 13, Хрваце 30, Ниско 37, а Мућ 48 литара.

Јужније од овог подручја падавине ће захватити касније, пише Далмација данас.

Дува умјерен до појачан југо, који након фронте окреће на умјерен, пролазно и појачан западни и сјеверозападни вјетар, а уз обалу понегдје и умјерену буру.


Упаљен наранџасти метео-аларм

"Местимично грмљавинско невријеме. Вјероватност грмљавине већа је од 80%. Јача грмљавинска невремена која могу проузроковати велику штету и заштитите се од муња. Могућа су оштећења на имовини и на дрвећу. Могуће су локалне бујичне поплаве, олујни удари ветра и град. Могући су прекиди у активностима на отвореном те у саобраћају. У јужној и дијелу средње Далмације дуваће умјерен до јак југо, на отвореном мору и југозападни ветар, а на остатку подручја уз обалу углавном слаба до умјерена бура и источни ветар. Локално олујни удари југозападног вјетра и југа. Најјачи удари вјетра > 65 km/h. Будите на опрезу због крхотина које лете ношене јаким ветром. Могући су локалоизовани прекиди у активностима на отвореном", упозорава ДХМЗ.


Пратите нас и путем Вибера

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р) (12+)

    ''''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?