Crna Gora

Novi protest u Podgorici: Okupljeni nose državne zastave, ali i Kraljevine Crne Gore i Sandžaka

  • Извор: Блиц
  • 16.02.2022. 18:54

Poslanici Demokratske Crne Gore organizuju danas, drugi po redu protest u Podgorici protiv mogućeg formiranja manjinske vlade i, kako navode, "izdaje volje građana".

Građani se okupljaju prekoputa Hrama Hristovog vaskrsenja.

Okupljeni nose državne zastave Crne Gore, Kraljevine Crne Gore, Sandžaka, crvene zastave, zastave EU.

Na skupu su trenutno funkcioneri Demokratske Crne Gore Momo Koprivica, Vladimir Martinović, Danilo Šaranović, Danilo Mrvaljević, Mijo Martinović.

Tu je i lider i poslanik Prave Crne Gore Marko Milačić, pišu podgoričke Vijesti.

Na protestu su i ministri finansija i socijalnog staranja i ekonomskog razvoja, Milojko Spajić i Jakov Milatović.

Organizovanjem protesta krše se mjere donijete u cilju sprečavanja širenja korona virusa.

Mjerama je između ostalog predviđeno i nošenje maske na otvorenom prostoru kada nije moguće održavati fizičku distancu od najmanje dva metra.

Lider Demokratske Crne Gore i bivši predsjednik parlamenta Aleksa Bečić rekao je ranije da, zahvaljujući protestima koje organizuje njegova partija, imaju slijed događaja “koji je u suprotnosti sa scenarijom onih koji su osmislili obmanu i prevaru građana Crne Gore”.

Prošle srijede protest Demokrata bio orgaizovan kod Hrama Hristovog vaskrsenja, a nakon obraćanja Bečića, okupljeni su prošetali ulicama Podgorice.

I DF najavili proteste

Proteste u Crnoj Gori priprema i Demokratski front (DF) na kojima će, kako kažu, pokazati odlučnost da se odbrani ono za šta su se generacije borile, za smjenu i rušenje DPS i Mila Đukanovića.

Iz DF su za podgorički Dan rekli da planiraju da organizuju proteste, pod nazivom “Blokadom protiv izdaje”, kojima bi blokirali izlaze iz velikog broja crnogorskih gradova.

Još se ne zna kada će blokada čitave Crne Gore početi, a kao mogući datum početka, pominjao se 17. februar.