Crna Gora

Oduzeto 1.568 paketa cigareta od 1,2 miliona evra

  • Извор: СРНА
  • 14.06.2022. 11:43

U Crnoj Gori spriječeno je krijumčarenje još 1.568 paketa cigareta u vrijednosti od oko 1,2 miliona evra, rekao je danas direktor Uprave prihoda i carina Crne Gore Rade Milošević.

Milošević je na konferenciji za novinare istakao da je riječ o nastavku akcije "Tranzit", u kojoj je zaplijenjena ogromna količina cigareta i pokazano da duvanska mafija više nema slobodnu prohodnost i da ne kontroliše institucije.

Prema njegovim riječima, tokom 40 dana ove vlade zaplijenjeno je blizu 150.000 paketa cigareta, što je najveća zaplijenjena količina dosad u Crnoj Gori.

"U akciji `Tranzit` oduzeli smo osam kontejnera sa cigaretama, a u okviru drugog oduzimanja spriječili smo dodatno krijumčarenje 1.568 paketa cigareta.

Tu je u pitanju `dupli kontejner`, gdje je firma vlasnik cigareta pokušala da obmane državu i prijavila da je jedna količina cigareta u pitanju, a kada smo obavili kontrole ispostavilo se da su to dupli paketi. Utvrđeno je da tri kontejnera imaju duplu vrijednost", naveo je Milošević.

On je rekao da bi vrijednost oduzete robe, kada bi se platile sve dažbine, bila oko 1,5 miliona evra, te dodao da je pretpostavka da u Luci Bar ima još cigareta koje nigdje nisu evidentirane.

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р) (12+)

    ''''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.