Hrvatska

Opljačkali i pretukli vlasnika vikendice pa ga bacili u rijeku

  • Извор: Индекс
  • 30.08.2021. 16:41

Dva razbojnika, koji su u petak provalili u vikendicu na Dravi kod Gornjeg Kuršanca i povrijedili vlasnika, pronađena su i nalaze se u jednomjesečnom pritvoru, saopštila je u ponedjeljak PU međimurska.

U petak popodne, u blizini Gornjeg Kuršanca, na području zvanom Donji Omeki, na otočiću na rijeci Dravi, dva nepoznata počinioca provalila su u vikendicu i pripremila razne predmete za odnošenje na terasi. Pronašao ih je vlasnik objekta, koji je potom pokušao da pobjegne, ali su ga počinioci sustigli, fizički napali i bacili u vodu. Skinuli su mu i ukrali ranac sa ličnim stvarima. Vlasnik objekta se odvojio i pobjegao na obalu rijeke, odakle je zatražio ljekarsku pomoć. On je u napadu lakše povrijeđen, navodi policija.

Međimurska policija dodala je da su u policijsku stanicu brzom reakcijom dovedena dva muškarca (rođena 1996. i 2001. godine) sa šireg područja Čakovca.


Oni ostaju u pritvoru

Na osnovu naredbe Županijskog suda u Varaždinu, izvršena je pretraga kuće i drugih prostorija koje koriste pritvorena lica i pronađeni predmeti u vezi sa ovim krivičnim djelom.

Oni se sumnjiče za izvršenje krivičnih djela razbojništva i teške krađe. Istražni sudija Županijskog suda u Varaždinu odredio im je jednomjesečni pritvor.

Iako današnje saopštenje ne daje podatke o počiniocima, osim o godini rođenja, prve informacije PU međimurske o prijavi provale i napada navedeno je da se traga za dva počinioca, pripadnika romske nacionalne manjine.

Тагови: