Ужас

Оставила болесног сина и отишла у провод, отац га нашао на степеницама

  • Извор: Агенције
  • 08.12.2023. 11:54

Једној становници сјеверног дијела Хрватске важнији је био излазак с друштвом него брига за властито дијете.

Па је тако 22. јула прошле године 15-годишњег болесног сина оставила код куће самог, без надзора и бриге одрасле особе.

Та мајка је дјететове болести била итекако свјесна јер је ријеч о малољетнику којем је утврђен четврти степен инвалидитета, а због дијабетеса типа 1 има проблем и са слухом, као и низ других здравствених потешкоћа.

С обзиром да се сам не може бринути о себи, 40-годишњакиња објеручке користи погодност рада с половином радног времена.

И ко зна колико се дуго још она не би вратила кући из тог љетног провода ван града у којем иначе борави, да у двориште куће сутрадан, по највећој врућини, није дошао дјечаков отац након чега су се на ноге дигле и институције.


Орбан: Нема јединства у вези са чланством Кијева у ЕУ

Орбан: Нема јединства у вези са чланством Кијева у ЕУ

Наиме, било је то око 13 сати 23. јула када је дјечаковог оца дочекао хладан туш – угледао је малишана, након ноћи и пола дана проведеног у самоћи, на степеницама куће видно узнемиреног и уплашеног. Убрзо се потом открило и да је 15-годишњак по високим температурама косио траву, а кожа му је била изгорјела од сунца па је био препун убода комараца.

У тренутку кад га је отац пронашао имао је и изразито висок ниво шећера у крви тако да према свему томе откривеном су институције закључиле да дјечакова мајка, с којом живи, озбиљно угрожава психички и физички развој дјетета.

Полиција је несавјесну мајку кривично пријавила за повреду дјететових права јер је грубо занемарила своје дужности подизања дјетета, док ју је ових дана један суд у земљи неправоснажно осудио на 10 мјесеци затвора, али у затвор неће јер је ријеч о условној казни на двије године.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    ' '''Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 20:30 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ' ''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:00 Серија: Авионџије (12+)

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 21:45 Серија: Вода у праху (12+)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!