Srušio se u utorak

Ovo su prve fotografije olupine hrvatskog MiG-a

 • Izvor: ATV
 • 08.12.2022.18:41

Na području Virovitičko-podravskog kantona prije dva dana se srušio MIG 21, a jutros su izvučeni dijelovi i prevezeni su do Zagreba.

Ove informacije potvrdilo je Ministarstvo odbrane Hrvatske. 

Crna kutija

Brigadni general Ivan Turkalj danas je kazao da su pronađeni svi dijelovi aviona Hrvatskog ratnog aviona MiG-21, koji se prije dva dana srušio na području Voćina, uključujući i crnu kutiju, te će ubrzo biti poslati u Zagreb.

- Tokom prethodna dva dana pronađeni su svi dijelovi aviona, uključujući dijelove koje su koristili piloti da se katapultiraju i crnu kutiju, još prikupljamo sitne dijelove po šumi. Pri kraju smo utovara i ubrzo će svi dijelovi krenuti prema Zagrebu - rekao je Turkalj.

On je dodao kako ne zna u kakvom je stanju crna kutija niti koje bi podatke ona mogla otkriti.

Piloti preživjeli

U traganju i spašavanju dvojice pilota aviona učestvovalo je 197 osoba. 

Vojsci Hrvatske pomogli su pripadnici Civilne zaštite i Hrvatske gorske službe spašavanja te vatrogasci.

(Foto: MORH)


 • 15:40 Serija: Dugo sam te čekao

  Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca koji su neočekivano ušli jedni u druge, Kadir, biznismen koji je za sebe izgradio život daleko od porodice.

 • 16:30 Vijesti u 16:30

  Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

 • 16:50 Centar dana

  Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

 • 18:20 Biznis klub

  ‘Biznis klub’ novim konceptom približiće vam ekonomiju i pružiti vam relevantne aktuelnosti iz oblasti ekonomije i privrede, ispratiti ekonomska kretanja i trendove na globalnom nivou i istražiti njihov uticaj na rast i razvoj ekonomije u Srpskoj.

 • 18:55 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.

 • 19:00 ATV Vijesti

  Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.