Olujno nevrijeme zahvatilo Istru

Padao grad veličine oraha, vjetar nosio krovove

  • 03.08.2020. 20:05

Olujno nevrijeme zahvatilo je danas popodne Istru, i to najprije zapadnu obalu poluostrva.

Tokom dana je na području Istre bilo lokalnih pljuskova, ali se popodne razvilo nevrijeme na moru, koje je zahvatilo Italiju i šire područje Rijeke. U Umagu je pijavica rušila stabla.

DHMZ je putem Meteoalarma za danas izdao narandžasto upozorenje za riječku regiju i Istru.

– Budite spremni na jače grmljavine koje mogu prouzročiti veliku štetu i zaštitite se od munja. Moguća su oštećenja na imovini te na drveću. Moguće su bujične poplave, olujni udari vetra i grad, kao i prekidi u saobraćaju na moru -poručili su iz DHMZ-a.

Osim Istre, promjena je zahvatila i Karlovac i Dugu Resu, gdje je padao grad veličine oraha. Stradao je i dio zgrade gradske kuće kojoj je vjetar otkinuo krov.

Na terenu su vatrogasci i policija, a iz tamošnjeg DVD-a su za Dnevnik.hr rekli kako zasad nemaju podatake da li je neko povrijeđen.

Grada i obilne kiše bilo je i Karlovcu, a društvenim mrežama već su se počele širiti objave o štetama u vrtovima i poljima. Neki ljudi javljaju i da im je grad porazbijao prozore, prenosi Blic.

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р) (12+)

    ''''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.