Užas

Pakao srpske radnice u Hrvatskoj: Gađali su me, policija mi rekla da se vratim u Srbiju

  • Извор: Јутарњи.хр
  • 04.07.2023. 09:47

Pakao. Tako je majka iz Beograda opisala kćerkino kratko radno iskustvo na sezoni u Hrvatskoj, koje je završilo gađanjem njene kćerke pepeljarom i sugestije policije, kojoj je došla prijaviti to i neisplatu plate, da se vrati u Srbiju.

Restoran je Konoba La Marinero, a policija krčka.

Iskustvo svoga djeteta objavila je u postu grupe “Žensko sam” na Twitteru, pročitalo ga je više od 140.000 ljudi, a taj je post odmah po objavljivanju postao viralan u zemljama nekadašnje Jugoslavije.

Vlasnik kaže kako najveći dio nije istina i da je on žrtva pokušaja ucjene.

Na račun restorana stiže na stotine loših recenzija koje je podstaknula majka, otvoreno pozivajući pratioce da recenziraju konobu. Poslovni raskid prerastao je u pravi rat, a za sve je, čini se, kriva loša predsezona i posljedično pucanje živaca.


Inflacija podigla cijene ljetovanja - Hrvatska obara rekorde, poskupjelo i u Crnoj Gori

Inflacija podigla cijene ljetovanja - Hrvatska obara rekorde, poskupjelo i u Crnoj Gori

"Jutarnji" je razgovarao s akterima priče o kojoj bruji cijeli region, Anastasijom Isaković (20), gimnazijalkom koja je na sezoni u Hrvatskoj namjeravala zaraditi novac kako bi mogla studirati poljoprivredu, i vlasnikom konobe La Marinero, pomorcem, kapetanom Marinom Dedićem.

Njihove su priče, očekivano, različite.

Anastasija kaže da je posao pronašla preko oglasa, da je gazdarica preko telefona bila vrlo ljubazna i kad je došla, 13. juna, prvu sedmicu nije radila jer za nju još nije bila riješena radna dozvola.

Kako su prolazili dani, priča za "Jutarnji", a posla nije bilo, počele su trzavice među vlasnicima.

Lošiji početak sezone od prethodnih i nedolazak njemačkih turista doveo je krčke ugostitelje, čini se, na ivicu živaca. Vlasnike Marinera svakako, prema Anastasijinoj priči jeste.

Zbog toga je počeo “pakao”, kako je njen kratak boravak u Hrvatskoj opisala majka.

Anastasija kaže da joj je gazdarica pri dogovoru zvučala u redu, bila je ljubazna.

"Kad sam došla, malo su se prepirali s osobljem, ali nisam se u to miješala. Kako je prolazilo vrijeme i nije bilo posla, šef i šefica postajali su sve nervozniji i stalno su se međusobno svađali. Svađali su se i pred gostima, jedno drugome govorili kako bi trebalo raditi. Nas su krivili da ne radimo dobro pa nema gostiju. Jedan dan gazda je bio vrlo ljut, derao se cijeli dan na mene, govorio da sam nesposobna. Imao je vino u plastičnim flašama, recimo, pa je bio jako ljut jer ne znam gdje je. Pa nisam ni znala da ima vina u plastičnim bocama. Baš je vikao da ne znam svoj posao, bila sam mirna i pripisivala to ljutnji jer nema posla", priča ona i dodaje:


Turisti iz Hrvatske sve više ljetuju u Neumu

Turisti iz Hrvatske sve više ljetuju u Neumu

"Iskreno, nije uopšte bilo posla pa ni bakšiša iako su pri dogovoru svima rekli da je promet odličan. Šefica nas je opet napala i tražila da joj kažem šta je problem. Rekla sam joj da nas njih dvoje stalno uvlače u svoje svađe, a mi smo došli raditi i njihove bračne svađe nas ne zanimaju. Počela se derati da sam balavica i besramna, okrenula sam se i pogodila me pepeljara u kuk. Imam i modricu. U šoku sam, uz njeno deranje da se vratim u ‘pi**u materinu iz koje sam došla‘, psovala me, navlačila, vrištala da sam debil… Prepala sam se. Viša je od mene 15 centimetara, deblja 30 kilograma i starija 30 godina. Od jada sam se nasmijala i okrenula da odem, potrčala je za mnom, muž ju je uhvatio… Otišla sam se spakovati u apartman, kad je za mnom došao šef, vikao nek‘ izađem… Uz pomoć lokalaca pronašla sam sobu i otišla".

Javila je majci šta joj se dogodilo, ova je nazvala policiju, policajci su, ispričala je, kad je rekla “Isaković” rekli “Visaković”, ona je ponovila prezime, oni opet svoje uz opasku “aha, V kao Vukovar”.

Vlasnik konobe La Marinero pobija njenu priču, kaže da je bila loša radnica “na tabletama” i da ga je htjela ucijeniti kad je odlazila.

Poslao je prepisku poruka koje su izmjenjivali.

"500 na ruke i ništa neću pričati", piše i nastavlja:

"Ovdje sam potrošila 500. Ni za šta. To nije lijepo".

Пратите нас и путем Вибера