Сјеверна Македонија

Пет приведених због Вање - дјевојчице чији нестанак је дигао регион на ноге

  • Извор: Курир
  • 02.12.2023. 15:21

Пет особа приведено је касно синоћ због нестанка Вање Ђорчевске (14), истрага је у току, али се у интересу истраге не може дати више информација, рекао је данас министар унутрашњих послова Сјеверне Македоније Оливер Спасовски.

Шестог дана од њеног нестанка у Македонији и региону, прва вијест је фотографија Вањиног лица са апелом да се помогне у њеном проналажењу.

Бивши начелник МУП-а Љубомир Ђурчевски каже да је ситуација веома забрињавајућа. Увиђај треба да се настави у том правцу и мјестима, као и са особама које су биле у контакту, да се опет провјере.

Министар Оливер Спасовски је рекао да нема апсолутне потврде да је Вања била у близини ресторана, у близини Универзалске сале.

Министар је навео да је нестанак пријавио њен отац у понедјељак око 11 сати. Један од идентификатора њеног кретања је мобилни телефон, за који је породица рекла да је посљедњи пут био лоциран сигнал са телефона у близини универзалне сале.

Спасовски је објаснио да су претресени сви подруми у околини центра, саслушани сви свједоци, прегледани снимци са 50 камера, претресено корито ријеке Вардар, манастири и да се истрага наставља.


Генијалним триком успјела да уштеди 1.800 КМ за 6 мјесеци

Генијалним триком успјела да уштеди 1.800 КМ за 6 мјесеци

Подсјетимо, Вања је нестала 27. новембра у Сјеверној Македонији, у Скопљу, на путу до школе и сада цијели регион трага за њом.

На захтјев Министарства унутрашњих послова, расписана је међународна потјерница Интерпола. Министарство унутрашњих послова расписало је жуту потјерницу Интерполу, што значи да су све полиције чланице Интерпола добиле такву информацију, у случају да се она више не налази на територији Републике Македоније.

Жута потјерница је глобални полицијски извјештај о несталим особама. Објављује се за жртве напуштања породице, отмице и изненадног нестанка. Њена фотографија је преплавила друштвене мреже како у Сјеверној Македонији тако и у региону.

Информација о њеном нестанку објављена је на платформи "Пронађи ме", која представља систем раног упозорења.


Украјина на прекретници: Зеленски тоне све дубље!

Украјина на прекретници: Зеленски тоне све дубље!

Систем је успоставила невладина организација Новинари за људска права и представља пилот пројекат у сарадњи са Министарством унутрашњих послова и другим надлежним институцијама.

Пратите нас и путем Вибера

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Прича се (Р)

    Емисија: Прича се (Р)

  • 13:25 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина