Priveden na triježnjenje

Pijan sveštenik se autom zakucao u kamion, povrijeđeni otac i sin

  • Извор: Курир
  • 09.09.2021. 08:24

Otac i sin Zoran (45) i Dušan B. (17) iz Kruščice kod Bele Crkve povrijeđeni su preksinoć u saobraćajnoj nesreći kada je na njihov kamion naletio automobil za čijim volanom je bio katolički sveštenik Čaba Č.

Prema riječima izvora Kurira, nezgoda se dogodila u nedjelju oko 22 sata u naselju Jasenovo dok su se otac i sin vraćali s posla.

"Sveštenik je automobilom otpozadi udario u kamion 'tamić' u kom su bili Zoran i Dušan. Kamion se od siline udarca nekoliko puta prevrnuo, a prednji dio sveštenikovog auta ostao je potpuno smrskan. Povrijeđeni su prebačeni u vršačku bolnicu", kaže  izvor i dodaje da je nakon udesa utvrđeno da je sveštenik Čaba Č. bio pod dejstvom alkohola.

"Njemu je izmereno 2,9 promila alkohola u krvi, pa je najprije priveden na trežnjenje",  dodaje sagovornik Kurira. 

Živa B., otac povrijeđenog Zorana i djed povrijeđenog Dušana, kaže za Kurir da su čuli da je sveštenik prije nesreće bio u kafani u Jasenovu.

"Udario je mog sina i unuka odmah nakon što se prođe pruga. Dobro da su ostali živi, a kamionu je otkinuo zadnji dio. 

"Tamić" se isprevrtao, a sin i unuk su se nekako izvukli kroz polomljenu šoferšajbnu. Pop je bio toliko pijan, da kad su stigli u dom zdravlja, gdje je vađenjem krvi utvrđeno da je imao skoro tri promila alkohola, hladnokrvno pitao: 'A je l' sam povrijedio nekog?' Bijesan sam i revoltiran",  kaže Živa i dodaje da su samo pukom srećom njegovi najmiliji prošli bez težih posljedica.

"Sin i unuk su ugruvani, pušteni su na kućno liječenje, ali idu kod lekara na dodatne preglede kako bi se utvrdile tačne povrede. Od kamiončića, koji smo koristili za posao, nema ništa, potpuno je uništen", priča naš sagovornik.

Rade na građevini

Kako objašnjava, unuk Dušan, iako srednjoškolac, ocu uveliko pomaže u poslu. 

"Sin je građevinac, a pre dve godine je bio bolestan, udario je glavu. Otad Dušan uvek ide sa njim i pomaže mu", dodaje Živa. Kurir je juče pokušao da stupi u kontakt sa crkvom u kojoj Čaba Č. službuje, ali se niko nije javljao na telefon poznat redakciji.

Čaba Č., kako saznaje list, već neko vrijeme službuje u katoličkoj crkvi u Beloj Crkvi.

"On ranije nije pravio slične incidente, niti je kažnjavan. Koliko znam, ovo je prvi put da je imao sudar", rekao je izvor.

(Foto: Instagram)

Тагови:
  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Микродржава: Малта, документарни програм (Р)

    'Микродржава: Малта, документарни програм (Р)

  • 13:15 Аграр (Р)

    ''Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде, теме посвећене домаћим производима, узгоју воћа и поврћа, ратарству и сточарству, као и мноштво злата вриједних савјета, те приче о вриједним пољопривредницима, домаћинима, и плодовима њиховог рада

  • 13:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина