Reagovala nadbiskupija

Sveštenik u pritvoru: Pijan psovao i udario časnu sestru

  • Извор: Индекс
  • 28.04.2022. 21:53

Katoličkom svešteniku iz Sukošana, 43-godišnjem Domagoju Kelavi, određeno je deset dana zatvora nakon što je fizički i verbalno napao 70-godišnju časnu sestru, a policija ga je prijavila za narušavanje javnog reda i mira, rekao je portparol Opštinskog suda u Zadru Davor Dubravica.

Optužnim prijedlogom policija sveštenika tereti da je u utorak oko 19 sati u Sukošanu, ispred župnog ureda, u vidno alkoholisanom stanju najprije glasno vičući verbalno napao 70-godišnju časnu sestru D. A., psujući je riječima "Jeb** ti mater", da bi je potom udario zatvorenom šakom po licu, usljed čega je časna sestra pala na tlo.

Nakon toga se udaljio u župni ured, a časna sestra je zbog udarca i pada na tlo zadobila vidljive povrede lica i ogrebotine na laktu lijeve ruke.

Okrivljeni je ovakvim ponašanjem kod D. A. izazvao osjećaj straha i uznemirenosti, a kod prolaznika osjećaj uznemirenosti i nelagode, navodi se u priopćenju zadarskog Opštinskog suda.

Kelava je u popodnevnim satima doveden pred dežurnog sudije Opštinskog suda u Zadru, koji je nakon ispitivanja okrivljenog odredio njegovo zadržavanje u trajanju od deset dana zbog opasnosti od ponavljanja djela te je prepraćen u zatvor u Zadru.

Nadbiskupija: Izvinjavamo se žrtvi

Nakon prijave o agresivnom ponašanju župnika prema časnoj sestri u Župi Sukošan, Zadarska nadbiskupija provela je potreban uvid, napisali su iz županije.

"Ovim putem iskazujemo svoju žalost zbog događaja koji se ničim ne može opravdati. Radi se o verbalnom i fizičkom nasilju koje je u suprotnosti s ljudskim, moralnim i civilizovanim ponašanjem. Zadarska nadbiskupija izražava žaljenje zbog toga čina te se izvinjava žrtvi kao i svima koji su tim sramotnim činom sablažnjeni i povrijeđeni. Osuđujemo takav način ponašanja i razumijemo ogorčenost javnosti jer se tim nedjelom narušava integritet i dostojanstvo žrtve, ali i svešteničkog poziva i službe. Protiv sveštenika će biti provedene potrebne kanonske mjere. Zadarska nadbiskupija", saopštila je danas Zadarska nadbiskupija.

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм