Хрватски премијер

Пленковић поручио да Милановић има "диктаторске манире"

  • Извор: Агенције
  • 09.04.2024. 07:07

Хрватски премијер и предсједник ХДЗ-а Андреј Пленковић оптужио је данас предсједника Хрватске Зорана Милановића за, како је навео, штеточинско понашање, кршење свих етичких и правних начела и диктаторске манире.

"Он је предводник кршења, не само Устава, него општих и темељних начела уставног поретка", поручио је Пленковић, одговарајући на питања новинара, преноси Хина.

Додао је да је расписивањем избора за сриједу, 17. априла, Милановић нанио штету хрватској економији у вриједности већој од 300 милиона евра.

"Само се усудите, бандо" - Милановић поручио Уставном суду да не дирају датум избора “прљавим прстићима”

"То је једно штеточинско понашање у финансијском и свакодневном оперативном животу", навео је Пленковић, не помињући Милановића именом.

Истакао је да у Хрватској више нема никога ко није свјестан ко је "малигни елемент хрватског политичког живота и друштва".

Додао је да Милановић "нема никакво остварење и никакав резултат".

"Има само снижену политичку културу, вулгарност, примитивизам, личне увреде бројним актерима. Прекршио је сва етичка и правна начела и то ће људи казнити", поручио је Пленковић.

Пратите нас и путем Вибера

  • 20:30 На ивици терена

    На ивици терена

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм