Предсједник Хрватске

"Само се усудите, бандо" - Милановић поручио Уставном суду да не дирају датум избора “прљавим прстићима”

  • Извор: Танјуг
  • 22.03.2024. 16:28

Oно што је Уставни суд до сада направио има елементе државног удара и ниједан суд не може да “гура своје нечисте прсте” у датум одржавања избора, поручио је данас хрватски предсједник Зоран Милановић

“Датум избора је одређен. Свако дирање њиховим прљавим прстићима је уставни удар, овај пут још озбиљније немају та овлашћења, ни у којој варијанти”, навео је Милановић.Предсједник Хрватске је казао да зато и не даје оставку на предсједничку функцију, јер када би то учинио истог тренутка би искористили прилику да прогласе ванредно стање.

“Манипулисати датумом избора и вјероватно прво расписивањем нових предсједничких избора, јер би то тада радила техничка влада, била би направљена ситуација да људи не би имали коме да се жале, осим (предсједнику Уставног суда Мирославу) Шепаровићу”, рекао је Милановић новинарима у Загребу.

Ако би се, поручио је, усудили да промјене датум одржавања парламентарних избора, неће се добро провести. Ово је, оцијенио је предсједник Републике, хистеричан покушај да се осујети воља људи.

За изјаву Шепаровић о датуму избора, које је Милановић расписао за среду, 17. априла, каже да је кривично дјело.

“Ово је зла намјера да се земља дестабилизује, а као дестабилизатора да прогласе човјека који као предсједник иде пред вољу бирача. Ово је упозорење свим грађанима, пружите отпор, ово нису нормални људи”, навео је Милановић и поручио да су Шепаровић и екипа “опасни типови, не само опасних намјера него опасних потеза”.

Милановић је упозорио да је Хрватска у озбиљној кризи којом, како каже, манипулишу људи који немају више шта да изгубе, као глодавци спремни су за све јер мисле да за то неће одговарати. “Ту сам као предсједник и ту сам да то заштитим”, рекао је Милановић и додао:

“Између истине и избора се испријечила група криминалаца и не можеш им у овом тренутку наизглед ништа и зато сам остао предсједник. Сад је змија показала своју расцвалу језичину, као у причи Иване Брлић Мажуранић… Змијски језик. Само се усудите, бандо!”.

Поручио је да нико не смије дирати у датум избори и упитао како и на основу чега мисле да их пониште.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 08:00 Емисија: Аграр

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:00 Кето кухињица

    Ужине или комплетни оборци прилагођени кето исхрани са ниским удјелом угљених хидрата.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.