Medijske paralelne veze

Pokrenut zajednički radio program stanica Srpske i Srbije

  • 25.07.2018. 15:59

Rukovodioci Radija Republike Srpske, Radija Novog Sada, Radija Beograd dva i Studija u Nišu dogovorili su da svakog petka u okviru emisije "Razbudilnik" realizuju zajednički dio jutarnjih programa.

"Osluškujući želje i potrebe naših slušalaca, što su uradile i kolege u Beogradu, Nišu i Novom Sadu, odlučili smo da se ujedinimo u ozbiljnu zajedničku programsku priču. Naš `Razbudilnik` je najslušaniji radijski jutarnji program u Republici Srpskoj, a zajedničko nam je to što ujutru ne govorimo o političkim temama. Lako smo se dogovorili", izjavio je direktor programa Radija Republike Srpske Dragan Pajić. 

Pajić je naveo da je dogovoreno da se zajednički jutarnji program emituje jednom sedmično u 7.15 časova, i to petkom u trajanju od 35 minuta. 

On je dodao da Radio Novi Sad, Radio Beograd dva i Studio u Nišu već imaju zajednički jutarnji program pod nazivom "Na tri vode" pa bi, kako je naveo, Vrbas trebalo da bude "četvrta voda" koju u zajedničku priču donosi emisija "Razbudilnik". 

"Taj zajednički programski sadržaj za slušaoce u Srbiji i Republici Srpskoj nudi temu emisije, goste u studiju, informacije o dešavanjima u većim gradovima, najavu događaja iz kulture i sporta. Slušaoci Radija Republike Srpske petkom će uz poznate glasove Slavice Ličine i Draška Ratkovića slušati i glasove voditelja iz Beograda, Novog Sada i Niša", napomenuo je Pajić. 

Urednik Jutarnjeg programa Radija Republike Srpske Slavica Ličina rekla je da je prva emisija prevazišla očekivanja, jer su se javljali slušaoci ne samo iz Republike Srpske i Srbije, već i iz Rusije, Italije i NJemačke. 

RTRS i RTS prije nekoliko godina potpisali su ugovor o poslovno-tehničkoj saradnji, koji i na radijski način dobija svoj sadržaj, saopšteno je iz Radija Republike Srpske. 

Тагови:
  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Серија: Насљедници (12+) (Р)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота. Гро, Фредерик и Емил очекују праведну подјелу имања, но све што је мајка имала, оставља ванбрачој ћерци Сигне.

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

  • 18:20 Серија: Љубавни залогаји (12+) (Р)

    Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.