Црна Гора

Покрет "Европа сад" одбацио иницијативу ДПС-а о разрјешењу Мандића

  • Извор: СРНА
  • 28.02.2024. 18:41

Посланички клуб Покрета "Европа сад" одбацио је иницијативу ДПС-а да се Андрија Мандић разријеши дужности предсједника парламента.

Обавјештење ДПС-у да одбацују иницијативу за разрјешење Мандића, потписао је шеф клуба посланика овог покрета Василије Чарапић.

"Из објективних немогућности да примијенимо једнаки аршин, при разматрању ваше иницијативе, а све у складу са документом у прилогу, овим путем вас обавјештавамо да не подржавамо ваш приједлог да се Андрија Мандић разријеши дужности предсједника Скупштине Црне Горе", рекао је Чарапић.

Предсједништво ДПС-а донијело је јуче одлуку да покрене иницијативу о смјени Андрије Мандића са мјеста предсједника Скупштине Црне Горе.


Конаковићу смета застава Српске: Послао протестно писмо Црној Гори

Конаковићу смета застава Српске: Послао протестно писмо Црној Гори

ДПС је данас ту иницијативу доставио свим посланичким клубовима.

Један од разлога за покретање иницијативе, како су образложили из ДПС-а, је и јучерашња посјета предсједника Република Српска Милорада Додика Црној Гори, али и то што у Мандићевом кабинету стоји српска тробојка.

Шеф Клуба посланика ДПС-а Андрија Николић средином јануара рекао је да ће поднијети иницијативу за смјену Мандића "веома брзо, у тренутку када процијене да постоји шанса за њену реализацију".

Пратите нас и путем Вибера

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.