Hrvatska

Policajac uhapšen dok je prikrivenom inspektoru pokušao prodati drogu

  • Извор: 24сата.хр
  • 26.01.2022. 22:47

Policijski službenik Ivan M. (32) optužen je za kupovinu pet kilograma marihuane od prikrivenog istražioca. Za to mu je platio 5.000 evra i dao dva pištolja - "Record" i "Stalker" s prigušivačem. 

Da ju je uspio preprodati, zaradio bi i do četiri puta više.

Opštinsko državno tužilaštvo tereti ga da se u julu 2019. godine s prikrivenim istražiocem dogovorio za kupovinu droge. Na susretu u jednom kafiću pitao  ga je ima li kod sebe "robu" (marihuanu), kao i da je za svaki slučaj ponio 5.000 evra za nabavu "robe".

Optuženi je tom prilikom naveo da on u cijenu za marihuanu može dati i pištolje, te da trenutno ima dva pištolja i to jedan kalibra 7,62, a drugi pištolj s prigušivačem. Potom ih je na svom mobilnom telefonu pokazao prikrivenom istražiocu.

Tražio ga je da mu spusti cijenu i proda mu drogu za 5.000 evra. Ali prikriveni istražilac pokazao se kao tvrdi pregovarač i nije  pristao rekavši mu da je cijena za pet kilograma marihuane 6.000 evra.

Ivan M. potom mu je rekao kako će onda uz 5.000 evra dodati i dva pištolja  marke "Record" i "Stalker"- prepravljenih za ispaljivanje bojeve municije. Primopredaju je dogovorio za 23. jul 2019. godine na parkingu jednog prodajnog centra u Zagrebu.

Našao se s prikrivenim istražiocem i dao mu novac i pištolje te je potom iz njegovog auta uzeo kutiju na kojoj je pisalo "žito",  a u kojoj je bila marihuana spakirana u pet vakumiranih vrećica.

Drogu je spremio u prtljažnik BMW-a u kojem se dovezao te je krenuo u trgovački centar.

Nakon ulaska kolege su mu povikale "Stoj policija! Diži ruke u vazduzh!" Nije se ni snašao, a već su mu stavili lisice na ruke i uhapsili ga.

Terete ga za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama te neosnovano nabavljanje i posjedovanje oružja, prenosi "24sata.hr".

Тагови:
  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    Авионџије

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином