Najavljena i blokada Skupštine

Ponovo protesti i blokade u Crnoj Gori: Nećemo odustati

  • Извор: СРНА
  • 24.02.2022. 21:20

Lideri DF-a poručili su večeras sa blokada saobraćajnica u Crnoj Gori da neće posustati da odbrane izbornu pobjedu, te da će poslije ovih uslijediti i blokada Skupštine.

Blokade 17 saobraćajnica u 15 gradova Crne Gore u organizaciji DF, koje su počele u 18.30 časova, završene su oko 20.00 časova.

Jedan od lidera DF-a Milan Knežević poručio je da poslije blokade Crne Gore večeras nastupa i blokada Skupštine.

Knežević je istakao da imaju obavezu da brane Crnu Goru kao što su je branili preci.

"DF ostaje na braniku odbrane pobjede od 30. avgusta. Za razliku od drugih mi nismo izdali, ostali smo ono što jesmo, vjernici SPC", poručio je Knežević tokom blokada saobraćajnice u Zeti.

Jedan do lidera DF-a Andrija Mandić rekao je neće posustati da odbrane izbornu pobjedu, niti će se libiti borbe na ulicama, ni u institucijama.

"Ustala je Crna Gora, pobjeda se branit mora", rekao je Mandić na jednom od protesta u Podgorici.

On je naveo da predsjedavajući Skupštine Crne Gore Strahinja Bulajić iz DF-a neće dati priliku da se iza građana legalizuju izborna krađa i politička korupcija.

Na istom mjestu jedan od lidera Demokratskog Fronta Nebojša Medojević rekao je da narod očekuje "da ispune obećanja od 30. avgusta".

Poslanik DF-a Jovan Vučurović rekao je da će protesti biti nastavljeni ako Građanski pokret URA nastavi sa pričom o manjinskoj vladi.

U podgoričkom naselju Donja Gorica, na jednoj od blokada koje je DF organizovao, Vučurović je rekao da protestima pokušavaju da "vrate parlamentarnu većinu u razum", te da je današnja blokada samo protest upozorenja.

On je istakao da taj politički savez i njihove pristalice neće dozvoliti povratak lidera DPS-a Mila Đukanovića na vlast, kao i da će braniti izbornu pobjedu od 30. avgusta.

Gradonačelnik Budve Marko Carević poručio je večeras na blokadi saobraćajnica u Budvi da je ovo opomena svima kojima su bliže fotelje od izborne volje.

"Nećemo dozvoliti igre sa izbornom voljom", poručio je Carević.

  • 20:00 Лутрија РС, Лото

    Пренос извлачења добитних комбинације игре на срећу Лото 7/39 Лутрије Републике Српске.

  • 20:10 Емисија: Досије

    ''Емисија: Досије

  • 20:45 Серија: Од јутра до сутра

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:30 Серија: Авионџије

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:20 Серија: Ел Чапо (16+)

    ''Прича о озлоглашеном нарко босу, једном од најопаснијих и крволочнијих мафијаша.