Сплит

Потонуо чамац, полиција затекла двије особе

  • Извор: Индекс
  • 11.04.2024. 12:41

У насукању и потонућу чамца у акваторију Винишћа код Трогира, двије особе које су се налазиле на чамцу су неповријеђене, сазнаје сплитска полиција.

Ова поморска несрећа догодила се синоћ око 20 сати када је Станица поморске полиције Сплит добила информацију од Националног центра за координацију трагања и спашавања на мору (МРСС Ријека) о насукању брода у ували Дражица на подручју ​​Винишће.

Одметници пребачени у Трогир полицијским чамцем

У полицији кажу да су имали сазнања да је након ударца брода у копно вода ушла у брод, па је поморска полиција службеним бродом отишла у увалу Дражица да помогне особама које су се налазиле на броду у тренутку насукања.

"Полицијски службеници су по доласку на лице мјеста констатовали да је брод потпуно потонуо, а на обали, тачније на стени у мраку су се налазиле двије особе. Оне су службеним пловилом безбједно успјеле да приђу обали, након чега укрцали су двојицу мушкараца који су их збринули, удавили и пружили им медицинску помоћ“, саопштила је полиција.

Огласила се руска војска: Масивни удари паралисали војску - ово је одговор за све!

Огласила се руска војска: Масивни удари паралисали војску - ово је одговор за све!

Унесрећени су убрзо полицијским чамцем пребачени у Трогир, гдје их је дочекало возило Хитне помоћи, али срећом нису повријеђени. О бродолому је обавијештена лучка капетанија, чији би запослени данас требало да изврше увиђај.

(Индекс)

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм