Miodrag Linta

Potrebna institucija koja bi se sistematski bavila Srbima u regionu

  • 28.10.2018. 09:17

Predsjednik Saveza Srba u regionu Miodrag Linta izjavio je da je Srbiji potrebna institucija koja bi se sistematski bavila Srbima u regionu, jer u državama regiona, osim u Mađarskoj i Rumuniji, postoji sistemska diskriminacija srpskog naroda.

Linta je istakao da Srbija treba snažnije i više da govori o primjerima kršenja ljudskih i nacionalnih prava.

On je za Radio-televiziju Srbije rekao da je položaj Srba u Hrvatskoj tragičan i da im se šalje poruka da se isele ili asimiluju.

Komentarišući to što je Hrvatska radio-televizija reklamirala knjigu i film "Mit o Јasenovcu", Linta je ukazao na to da je u Hrvatskoj, od dolaska na vlast Franje Tuđmana, na sceni državni projekat revitalizacije ustaške ideologije.

"Snažne institucije u Hrvatskoj rade na tom planu. Među njima je i HRT koja promoviše sadržaje čiji je cilj širenje govora mržnje prema Srbima. Hrvatski političari retko to osuđuju, pravosuđe i policija ne koriste ionako blage mere protiv tog nasilja", rekao je Linta.

Kada je riječ o zabrani održavanja akademije u Pljevljima povodom 100 godina od ujedinjenja Srbije i Crne Gore, Linta kaže da je to skandalozna odluka koja je za najstrožu osudu.

Тагови:
  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

  • 18:20 Серија: Љубавни залогаји (12+) (Р)

    Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    ' '''Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 20:30 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ' ''Серија: Од јутра до сутра (12+)