Hrvatski novinar

Preminuo novinar Mislav Bago

  • Izvor: n1info.com
  • 18.08.2022.10:21

Iznenada nas je napustio višestruko nagrađivani hrvatski novinar, reporter, urednik i politički komentator Nove TV Mislav Bago.

Urednik, reporter i politički komentator Mislav Bago (49) pronađen je mrtav u četvrtak. Okolnosti smrti novinara Nove TV se utvrđuju.

Karijeru je započeo kao novinar/istraživač na HRT-u u redakciji TV Parlamenta. Godinu poslije radi i priloge za redakcije informativnog programa i religijskog programa. Istovremeno prati stranački život i Hrvatski sabor. Specijalizovao se u unutrašnjoj politici za rad Vlade i Hrvatskog Sabora. Od 1995. godine učestvuje u stvaranju svih izbornih emisija i aktivno prati sve procese vezane uz izbore; 2001. godine prvi je put autor izbornog projekta, a nakon toga nastavio je taj posao izuzetno uspješno raditi za sve izbore u Hrvatskoj. Mislav je bio i urednik emisije Otvoreno od 2006. do 2008., a godinu poslije postaje urednik i novinar na Novoj TV.

Dobitnik je niza nagrada za svoj rad. Nagradu Marija Jurić Zagorka HND-a dobio je 1998. za najbolju reportažu te 2003. i 2006. za najbolji intervju, nagradu Novinar godine 2006. za seriju intervjua s bivšim premijerima Ivom Sanaderom i Ivicom Račanom.

”Mislav je ostavio neizbrisiv trag na hrvatsko novinarstvo, ali i na našu redakciju. Bio je omiljen kolega i urednik, uvijek spreman pomoći. Od Mislava smo svi puno učili i divili se njegovoj strasti prema poslu, uvijek s nekom novom idejom, uvijek korak dalje. Njegov prerani odlazak veliki je gubitak za sve nas”, izjavila je direktorica Informativnog programa Nove TV Ksenija Kardum.