Miodrag Linta

Presuda generalu Đukiću antisrpska

  • 24.11.2018. 14:57

Predsjednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta ocijenio je da je presuda kojom je penzionisani general JNA Borislav Đukić osuđen na devet godina zatvora u Županijskom sudu u Splitu donesena bez ikakvih dokaza i predstavlja nastavak niza politički motivisanih i antisrpskih presuda hrvatskog pravosuđa.

Linta je naveo da je presuda lažna i nerazumna jer je, navodno, Đukić po naređenju Ratka Mladića i generala Mileta Novakovića, naredio miniranje brane Hidrocentrale Peruća. 

"Presuda je donesena bez bilo kakvih dokaza i to na osnovu izjava srpskih ratnih zarobljenika koje su dali pod žestokim batinama i torturom u hrvatskim zatvorima, kao i osnovu izjava posrednih svjedoka", naveo je Linta. 

Prema njegovim riječima, u Hrvatskoj se svaki pripadnik JNA i vojske i policije Republike Srpske Krajine /RSK/ smatra krivcem, a pravosuđe ima zadatak da donošenjem hiljada lažnih i nerazumnih presuda potvrdi besmislenu tezu da su krajiški Srbi izvršili agresiju na Hrvatsku, saopšteno je iz Saveza Srba iz regiona. 

"Srbija ima obavezu da aktivno pomogne pripadnicima JNA i Vojske i policije RSK protiv kojih hrvatsko pravosuđe konstantno pokreće lažne istrage, podiže lažne optužnice i donosi lažne presude", zaključio je Linta.