"Er Srbija“

Prošla kontrolu i ukrcala se u avion sa dvije plinske boce

  • 23.07.2023. 19:32

Službenik na kontradiverzionoj kontroli putnika i ručnog prtljaga na Aerodromu Podgorica kažnjen je sa 150 evra nakon što je otkriveno da se jedna žena ukrcala na let "Er Srbija" sa dvije plinske boce u petak, 21. jula, saopšteno je iz Aerodroma Crne Gore.

Riječ je o ozbiljnom bezbjednosnom propustu jer plinske boce spadaju u predmete koji nisu dozvoljeni i ozbiljan su bezbjednosni rizik.

Agencija za civilno vazduhoplovstvo je, kao nadzorni organ, a shodno Zakonu o vazdušnom saobraćaju, juče izrekla prekršajni nalog od 150 evra postupajućem službeniku na kontradiverzionoj kontroli putnika i ručnog prtljaga Aerodroma Podgorica.

"U pitanju je ljudski faktor, ali tačan uzrok još nije utvrđen. Detaljna interna analiza uzroka će biti sprovedena i biće preduzete korektivne mjere s ciljem ublažavanja rizika od ponavljanja istog propusta", naveli su iz Aerodroma Crne Gore.

U petak, 21. jula, na letu "Er Srbija" putnica je sa dvije manje plinske boce prošla kontradivezionu kontrolu i regularno se ukrcala. Kada je avion pokrenut, a nakon saopštenja stjuardese o bezbjednosnim uslovima i opasnostima, putnica je prijavila boce sa plinom.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 16:00 Васкршња посланица 2024.

    'Васкршња посланица 2024.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:40 Серија: Љубавни залогаји(12+) (Р)

    ’Љубавни залогај’ узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и нови симпатични ситком.

  • 17:00 Серија: Насљедници (12+) (Р)

    ''''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота.

  • 17:50 Емисија: На ивици терена (Р)

    Наши 'златни момци' Андреј Кнежевић и Иван Драгичевић упознаће вас са искуствима играча, њиховим циљевима, жељама, и приближити вам живот великих српских спортиста који су се већ уписали у историју највећих европских клубова.

  • 18:20 Емисија: Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    Емисија: Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)