Хрватска

Радник ногама гази хљеб, огласила се пекара

  • 03.12.2023. 18:49

Радник пекарске компаније "Млинар" у Хрватској снимљен је како у камиону стаје на хљеб који се налази у гајби и гази га ногама.

Радник је, чини се, ногама притискао хљеб како би на њега могао поставити другу гајбу са хљебом.

Видео се проширио уз опис: "Ево како се јефтина радна снага односи према нама, добар тек. МЛИНАР ХРВАТСКА". Прво се, чини се, појавио на ТикТоку, гдје је још уз видео наведено: "Радник гази хљеб који нас храни."

Портал "Индекс" је о овоме одмах послао упит "Млинару", из којег су одговорили како је ријеч о старом хљебу, који није био намијењен за конзумацију, него за одвоз у биоелектрану Енергија Градец, гдје се користи као сировина за производњу електричне енергије.

Одговор "Млинара" у наставку чланка преносимо у цијелости.

"На друштвеним мрежама појавио се видео на којем радник Млинара ногама притишће стари хљеб. Желимо додатно и недвосмислено нагласити да се ради о непроданом хљебу с тржишта, који је једнодневан производ те се свакодневно одвози и није намијењен даљој конзумацији.

Хљеб из поврата се одвози у биоелектрану Енергија Градец, гдје се користи као сировина за производњу електричне енергије те никако није намијењен за даљњу употребу у људској прехрани. Сировина се не користи ни за људску ни за сточну храну, већ искључиво за биомасу која се користи за производњу електричне енергије.

Упркос свему, радник чији је поступак снимљен у објављеном видеу је упозорен, с обзиром на то да је мимо писаних процедура покушао убрзати процес прикупљања хљеба из поврата који се користи као сировина за производњу електричне енергије.

Наглашавамо да сви радници 'Млинара' пролазе обуке на радном мјесту те групне обуке о безбједности хране и хигијенском минимуму (на хрватском или енглеском језику). Безбједност, квалитет производа и задовољство купца су нам на првом мјесту, а уз то смо носитељи смо међународно признатих сертификата за безбједност хране (HACCAP те IFS), чије се критичне тачке редовно надгледају и контролишу интерним и екстерним аудитима", рекли су за "Индекс" из "Млинара".

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:42 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.

  • 19:49 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:50 Временска прогноза

    Преглед временских и биометеоролошких прилика у земљи и региону.

  • 19:52 Без коментара

    Кратка, динамична и занимљива емисија која окупља и износи видео снимке необичних и несвакидашњих призора и догађаја из цијелог свијета.

  • 19:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.