Premijer Albanije

Rama tvrdi: Ubrzo će doći do konačnog priznanja Kosova

  • Извор: СРНА
  • 27.11.2022. 13:26

Premijer Albanije Edi Rama je na zajedničkoj sjednici parlamenata Albanije i samoproglašenog Kosova poručio da će doći do konačnog priznanja Kosova i da ono na to neće dugo čekati.

Rama je rekao da vjeruje da će Kosovo "biti priznato u svakoj instanci na svijetu", prenose prištinski portali na albanskom jeziku.

On je u svom govoru pomenuo i terorističku OVK, Demokratski savez Kosova i nekadašnjeg lidera ove stranke Ibrahima Rugovu, navodeći da se bez njih ne "može razumjeti današnji dan" i da je Hašim Tači, koji je optužen za ratne zločine, privremeno odvojen od njih.

U trenutku kada je Rama počeo da govori, poslanici Demokratske partije napustili su skupštinsku salu u kojoj se održavala zajednička sjednica povodom 110 godina od nezavisnosti Albanije.

Predsjednik prištinskog parlamenta Gljauk Konjufca rekao je da će se "vitalni interesi albanskog naroda lakše zaštiti što su Kosovo i Albanija bliži".

On kaže da današnji dan "u svojim njedrima drži kolektivne snove i zajedničke težnje" Albanije i Kosova.


(Foto: Facebook)

Тагови:
  • 22:20 Серија: Развратник (16+)

    ''Развратник’ је аустралијска ТВ серија коју је режирао Петар Данкан и познати аустралијски адвокат Чарлс Вотерстрит, који је био узор за грађење главног лика. Серија кроз пет сезона прати живот кривичара Кливера Грена, чији је живот у расулу.

  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.

  • 23:45 Ноћни програм

    Ноћни програм