Rijeka: Građani protestovali zbog petokrake na neboderu

  • 20.09.2020. 21:30

Veći broj građana okupio se danas u centru Rijeke protestujući protiv postavljanja partizanske petokrake na krov Riječkog nebodera.

Mirno okupljanje protiv umjetničke instalacije "Spomenik crvenoj Rijeci – samoodbrambeni spomenik" organizovano je putem društvenih mreža.

Јedan od učesnika je rekao da su se okupili spontano protiv, kako su naveo, "tog rugla, zvijezde petokrake simbola najvećeg zla u Hrvatskoj od 1945. naovamo", prenose hrvatski mediji.

"Ta zvijezda je jako puno zla napravila", rekao je Nikica Maravić, predsjednik udruženja koje okuplja ratne veterane u toj županiji.

Iz policije su naveli da su da nije bilo policijskog postupanja.

Umjetnička instalacija Nemanje Cvijanovića postavljena je jutros na krov Riječkog nebodera, na dan odluke o priključenju Rijeke Hrvatskoj, a u sklopu programa Evropske prijestonice kulture.

Riječ je o skulpturi u obliku velike odbačene i zaboravljene partizanske zvijezde petokrake u koju je uronjeno 2800 krhotina stakla koje, kako je pojašnjeno, podsjećaju na 2.800 poginulih boraca u bitki za Rijeku.

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина