Хрватска

Ријешена мистерија необичне животиње виђене у Загребу

  • Извор: Јутарњи.хр
  • 20.01.2024. 08:59

Жена из Загреба је у четвртак навече, 18. јануара, послала фотографије животиње снимљене у Загребу, којој недостаје већина длаке са тијела.

Мистерија је сада ријешена и како кажу из Думовца, чији су хватачи добили дојаву, ријеч је о лисици која пати од шуге.

"Одмах након што нам је јављено, поставили смо замку на том подручју. Нисмо имали среће - у једну замку се, додуше, ухватила животиња, али не ова лисица, него мачка. Настављамо с покушајима да је уловимо и хватачи ће неколико пута дневно обилазити замке", рекао је за "Јутарњи" Дамир Скок, директор ЗОО Загреб.

"То је све што можемо направити. Пошто је животиња у стању у којем је, требало би бити лако уловити је. Надам се да ће то бити чим прије и да ћемо је почети лијечити", додао је он.


Ужас у БиХ: Очух оптужен за злостављање дјетета

Ужас у БиХ: Очух оптужен за злостављање дјетета

Појашњава како борба против шуге уопште није тешка. Мада лисица лоше изгледа, а грозно се осјећа, њен ће се проблем прилично лако ријешити.

Животиња у овом стању на лијечењу добија антибиотике, антипаразитике и имунобустере и врло се брзо опорави.

"Ево, баш имамо двије лисице које су нама дошле у септембру, исто је проблем била шуга. Опоравиле су се, крзно им је нарасло и могли бисмо их пустити. Али, чекамо да прође зима, да буде више доступне хране, па ће онда ићи на слободу. Тако ће бити и с овом лисицом, чим је уловимо", објашњава Скок.


(Фото: Јутарњи / Лидија Ковачић)

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 22:00 Серија: Насљедници (12+)

    'Серија: Насљедници (12+)

  • 23:00 Серија: Ред Рок (16+) (Р)

    Серија: Ред Рок (16+) (Р)