Roditeljima teško povređene djevojčice oduzeto troje djece, pregledaće ih pedijatri

  • 02.04.2021. 10:59

Nakon hapšenja oba roditelja dvoipogodišnje djevojčice iz Nove Gradiške koja je zbog teških povreda i vitalne ugroženosti prevezena u zagrebačku dječju kliniku Klaićeva, preostalo troje djece je smješteno u starateljsku porodicu i pregledaće ih pedijatri.

"Troje preostale djece iz porodice povređene dvoipogodišnje djevojčice smješteno je u starateljsku porodicu", rekao je u petak Hini direktor Centra za socijalni rad Nova Gradiška Branko Medunić.

"Djeca su u dobi od nekoliko mjeseci do četiri godine i svi troje su smješteni u istu porodicu, koja se nalazi u neposrednoj blizini gdje su djeca do sada živjela. Danas će i preostalu djecu pregledati pedijatar kako bi se utvrdilo jesu li i ona bila povređena", dodao je.

Ograničeni u davanju više informacija

Direktor novogradiškog centra za socijalni rad ističe kako je slučaj preuzela policija i stoga su u centru ograničeni u davanju više informacija.

Podsjetimo, roditelji dvoipogodišnje djevojčice koja je s teškim povredama dovezena u Klaićevu su uhapšeni. 

"Roditelji su uhapšeni i za sad ih se tereti za kazneno djelo povrede djetetovih prava iz Stava 3. Kaznenog zakona za koje je predviđena kazna od jedne do osam godina zatvora. Ostala djeca iz porodice su rješenjem centra za socijalni rad smještena u starateljsku porodicu", kazao je portparol policije Damir Brezić.

Тагови: