На Горана Мишовског

Сјеверна Македонија: Посланик бацио папире на потпредсједника парламента

  • Извор: Анадолија
  • 21.11.2023. 10:32

Сједница Собрања Сјеверне Македоније прекинута је јуче након што су два посланика Љевице напала потпредсједника парламента Горана Мишовског, гађајући га листовима са измјенама и допунама Пословника, а затим су разбили компјутер и телефона испред потпредсједника, преноси Анадолу.

Најприје је посланик Борислав Kрмов, који је имао процедуралне примједбе, почео да гађа потпредсједника Мишовског листовима писаних амандмана, након чега је разбио компјутер и телефон испред њега, а потом му се придружио и посланик Димитар Апасиев, лидер странке Левица.

Једина два посланика Левице у парламенту поднијела су више од 2.000 амандмана на Пословник о раду Собрања, односно, према ријечима предсједника парламента Талата Џаферија, посланици поменуте странке поднијели су 2.461 амандман, од којих је само 12 у реду.

У Собрању Сјеверне Македоније у понедјељак је одржана 131. сједница на којој су се посланици изјаснили о амандманима посланика на Пословник о раду Скупштине, али је сједница неколико пута прекидана због инцидената које је изазвала Левица, која има само два посланика.

Апасиев је наставио да вријеђа присутне посланике позиције и опозиције, изјављујући да у Собрању Сјеверне Македоније нема парламентарне демократије.

Инцидент у којем су посланици Љевице напали потпредсједника Мишовског, догодио се након што 87 посланика присутних на сједници није прихватило њихов захтјев да се предложени записник повуче из расправе.

Пратите нас и путем Вибера