Уз поздраве 'за дом'

Скандал у Загребу: Дјед Мраз пјевао „Чавоглаве“ на мелодију познате божићне пјесме

  • Извор: Вечерњи.хр
  • 12.12.2023. 18:33

Друштвеним мрежама се проширио се снимак из трамваја у Загребу на којем Дјед Мраза и вилењак пјевају Чавоглаве уз поздраве 'за дом'.

Снимак, који се проширио друштвеним мрежама, узнемирио је читаоце који наводе како поздраву 'за дом' није мјесто у божићном трамвају Дједа Мраза. 

На снимку се јасно чује како Дјед Мраз и дјевојка која глуми вилењака пјевају Чавоглаве на тактове ''Звончића'', понављајући на крају пјесме неколико пута спорни поздрав, преноси Вечерњи лист.

Из ЗЕТ-а су потврдили аутентичност видеа те објавили како су одмах покренули истрагу и да су садржајем снимка неугодно изненађени.

''ЗЕТ ће у складу са исходом интерног поступка предузети одговарајуће дисциплинске мјере због понашања својих радника које није у складу с професионалним и етичким  начелима, а такође ће се размотрити и наставак пословне сарадње са предметном агенцијом“, пише између осталог у саопштењу. 

Додали су да их је „неугодно је изненадио садржај видеоснимка и поступак укључених особа“ те је промптно покренута интерна процедура с циљем утврђивања свих околности. 

„Истичемо како се наведени догађај збио у трамвају који није био на редовној вожњи већ у повратку у спремиште те у њему ниси били присутни остали путници изузев драдника ЗЕТ-а и аниматора ангажованих преко агенције за догађаје“, казали су из Загребачког електричног трамваја (ЗЕТ).


Пратите нас и путем Вибера

  • 20:30 На ивици терена

    На ивици терена

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм