Slovenci donirali devet kamiona drvne građe Petrinji

  • 03.03.2021. 15:40

Udruženje slovenačkih drvoprerađivača Sloles doniralo je veliku količinu rezane drvne građe za obnovu krovišta u zemljotresom pogođenoj Petrinji, a devet kamiona sa 300 kubika drveta krenulo je danas prema Baniji.

Primopredaji ove humanitarne pomoći na stovarištu kod Novog Mesta prisustvovali su hrvatski ambasador u Sloveniji Boris Grigić, slovenački ministar poljoprivrede i šumarstva Jože Podgoršek i predstavnici Slolesa.

Grigić je istakao značaj pomoći Slovenije, koja je među prvim državama reagovala nakon potresa na Baniji, posebno ukazujući na važnost jačanja državne saradnje, dobrosusjedskih odnosa i rješavanja nekih još otvorenih pitanja.

Slovenački ministar poljoprivrede Podgoršek rekao je da se i ovom prilikom pokazalo da su susjedi uvijek oni koji prvi priskaču u pomoć, prenose hrvatski mediji.

Slovenija je bila među prvim državama koje su reagovale i poslale pomoć pogođenima od potresa na Baniji krajem prošle godine.

Razoran zemljotres pogodio je 29. decembra Hrvatsku, a najviše su stradali Petrinja, Glina i Sisak.

U zemljotresu jačine 6,3 stepena Rihterove skale poginulo je sedmoro ljudi, među kojima i dvanaestogodišnja djevojčica, mnogo ljudi je povrijeđeno, a materijalna šteta je ogromna. Ovaj potres osjetio se u regionu.

Od tada se u Hrvatskoj registruju manji zemljotresi.

Тагови:
  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм