Dragica Perović

"Smjena Krivokapićeve Vlade je izdaja volje građana"

  • Извор: СРНА
  • 05.02.2022. 13:32

Demokratska srpska stranka (DSS) smatra da je izglasavanje nepovjerenja vladi Zdravka Krivokapića, uz pomoć DPS-a, izdaja narodne volje i narodne pobjede na izborima u Crnoj Gori ostvarene 30. avgusta 2020. godine.

Predsjednik DSS-a Dragica Perović navela je da su građani na izborima smijenili režim Mila Đukanovića, oličen u njegovoj Demokartskoj partiji socijalista, kao i njenim satelitima SDP-u i SD-u, koji su, kako kaže, pokrali sve, sa jasnom namjerom da otmu i Crkvu.

Ona je ocijenila da je Krivokapić bio nosilac najveće opozicione liste koja je pobijedila Đukanovića i da je sinoćnjim sramnim glasanjem u Skupštini još jednom pokradena izborna volja građana.

"Građanima je jasno i nedvosmisleno saopšteno da ne može da ih vodi onaj za koga su glasali na izborima. Da nije tužno bilo bi ružno", navela je Perovićeva u pisanoj izjavi.

Ona je podsjetila da je Krivokapić imao blagoslov blaženopočivšeg mitropolita Amfilohija i Crkve i bio njegov uslov da povede najveću političku grupaciju, kao i da je "ustoličio mitropolita Joanikija na Cetinju, pored belvederskih i drugih barikada i nereda, koje je DPS inscenirao".

DSS žali što su u pripremi terena za prekrajanje izborne volje građana Crne Gore učestvovali i oni koji su na najvećoj opozicionoj listi bili daleko iza Krivokapića.

"Skoro smo pa sigurni da se URA ne bi odlučila na ovaj avanturizam sa DPS-om da nije imala verbalnu podršku dijelova parlamentarne većine koji su snažno napadali ovu vladu", navela je Perovićeva.

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р) (12+)

    ''''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.