Предсједник Владе Црне Горе

Спајић: Влада Црне Горе са највећом подршком у историји обећава стабилност

  • Извор: АТВ
  • 31.10.2023. 08:49

Предсједник Владе Црне Горе Милојко Спајић рекао је да је данас изабрана Влада са највећом подршком у историји Црне Горе, што обећава стабилност.

- Имали смо фанатичну сједницу, можда је грађанима било досадно, али за мене је било интересантно. Битно је да се Влада изгласала - рекао је Спајић.

Истакао је да одмах креће са радом.

Сједница Владе ће бити одржана у 13 часова.

- На њој ћемо донијети одлуку о одлагању пописа. Нашли смо начин да сачувамо 700.000 евра за које је Монстат говорио да ћемо изгубити одлагањем. То ћемо учинити тиме што ће попис бити 30. новембра, а не 1. децембра - рекао је Спајић.

Спајић је, након што је изгласана нова Влада Црне Горе, поручио да ће програм реформи "Европа сад 2" бити примењен у потпуности, онако како је најављено у кампањи за изборе и "без иједног зареза разлике".

За избор нове Владе гласало је 46 посланика, против је било 19, један уздржан, наводе Вијести.

Министри из ПЕС-а су Филип Ивановић (спољни послови), Маида Горчевић (европски послови), Анђела Јакшић Стојановић (просвjета, наука и иновације), Новица Вуковић (финансије), Филип Радуловић (саобраћај), Андреј Миловић (правда), Јанко Одовић (просторно планирање, урбанизам и државна имовина), Војислав Шимун (здравље), Наида Нишић (рад и социјално старање) и Саша Мујовић (енергетика и рударство).

Предсједник Демократске Црне Горе Алекса Бечић је замjеник премијера за безбjедност, унутрашњу политику, европске и вањске послове, а Момо Копривица потпредсjедник Владе за политички систем, правосуђе и антикорупцију.

Драган Краповић је министар одбране, Владимир Мартиновић министар туризма, екологије и одрживог развоја док је Тамара Вујовић министарка културе и медија.

Изабрана Влада Црне Горе, Спајић очекује пун мандат

Изабрана Влада Црне Горе, Спајић очекује пун мандат

Министар унутрашњих послова је Данило Шарановић.

За министра унутрашњих послова био је планиран Борис Богдановић, али је он синоћ саопштио да одустаје "због усложњавања здравственог стања два члана најуже породице".

Демократе су предложиле другог кандидата за министра унутрашњих послова, Шарановића, актуелног замjеника градоначелнице Подгорице.

Потпредсjедник владе за рад, образовање, здравство и социјалу је Срђан Павићевић из ЦИВИС-а.

Што се тиче албанских партија - потпредсjедник Владе за економску политику и министар економског развоја је Ника Ђељошај, министар људских и мањинских права Фатмир Ђека, а министар јавне управе Мараш Дукај.

Предсjедник Социјалистичке народне партије (СНП) Владимир Јоковић је министар пољопривреде шумарства и водопривреде, а потпредсједник СНП Драгослав Шћекић је потпредсjедник Владе за демографију и младе и министар спорта и младих.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 20:00 Лутрија РС, Лото

    Пренос извлачења добитних комбинације игре на срећу Лото 7/39 Лутрије Републике Српске.

  • 20:10 Емисија: Досије

    ''Емисија која је дуги низ година дио нашег програма, 'Досије', расвијетљава догађаје у које мало ко смије да завири, проговора о актуелним темама о којима се ћути, распакује чињенице случајева злочина, криминала и корупције, на сасвим нови начин, прецизно попут вјештака.

  • 20:45 Серија: Од јутра до сутра

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:30 Серија: Ко те шиша

    'Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:20 Серија: Ел Чапо (16+)

    ''Прича о озлоглашеном нарко босу, једном од најопаснијих и крволочнијих мафијаша.